Søk i matvaretabellen:

Peanøttsmør

Alle matvarer » Korn- og bakevarer, frø og nøtter » Nøtter, mandler og frø

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
1,1g 450c
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
2600kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
620kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
52g 450c
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
13g 450c
C12:0
(fatty acids)
0,0g 460g
C14:0
(fatty acids)
0,020g 460g
C16:0
(fatty acids)
4,7g 460g
C18:0
(fatty acids)
2,2g 460g
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 60a
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
20g 450c
C16:1 sum
(fatty acids)
0,030g 460g
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
25g 460g
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
17g 450c
C18:2n-6
(fatty acids)
12g 460g
C18:3n-3
(fatty acids)
0,027g 460g
C20:3n-3
(fatty acids)
0,010g 460g
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0090g 460g
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0090g 460g
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 460g
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,046g 73f
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
12g 74f
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 450c
Karbohydrat
(carbohydrate)
13g 80
Stivelse
(starch, total)
6,4g 450c
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
6,7g 450c
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
3,1g 20
Kostfiber
(fibre, total dietary)
5,4g 450c
Protein
(protein, total)
23g 450c
Salt
(salt)
0,88g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
0,0RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 20
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 450c
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 450c
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
5,0alfa-TE 450c
Tiamin
(thiamin)
0,17mg 450c
Riboflavin
(riboflavin)
0,090mg 450c
Niacin
(niacin, preformed)
13mg 450c
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,58mg 450c
Folat
(folate, total)
53µg 450c
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 50
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 450c
Kalsium
(calcium)
37mg 450c
Jern
(iron, total)
2,1mg 450c
Natrium
(sodium)
350mg 450c
Kalium
(potassium)
700mg 450c
Magnesium
(magnesium)
180mg 450c
Sink
(zinc)
3,0mg 450c
Selen
(selenium)
3,0µg 450c
Kopper
(copper)
0,70mg 450c
Fosfor
(phosphorus)
330mg 450c
Jod
(iodine)
16µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0260
Nut or nut product (US CFR)
A0824
Nut or seed product (EUROFIR)
B1337
Peanut
C0132
Seed, skin removed, germ present
E0119
Semisolid with smooth consistency
F0014
Fully heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0221
Fat or oil added
J0001
Preservation method not known
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
450c
Public Health England og Institute of food research (2015). McCance and Widdowson`s The Composition of Foods, Seventh summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl

Søk i matvaretabellen: