Søk i matvaretabellen:

Banan, rå

Alle matvarer » Poteter, grønnsaker, frukt og bær » Frukt og bær » Frukt og bær, rå/fersk

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
66% 208
Vann
(water (moisture))
76g 208
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
350kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
83kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
0,33g 460a
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,11g 460a
C12:0
(fatty acids)
0,0020g 460g
C14:0
(fatty acids)
0,0020g 460g
C16:0
(fatty acids)
0,10g 460g
C18:0
(fatty acids)
0,0050g 460g
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,032g 460a
C16:1 sum
(fatty acids)
0,010g 460g
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,022g 460g
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,073g 460a
C18:2n-6
(fatty acids)
0,046g 460g
C18:3n-3
(fatty acids)
0,027g 460g
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 460g
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,027g 73f
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,046g 74f
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 50
Karbohydrat
(carbohydrate)
18g 208
Stivelse
(starch, total)
4,4g 208
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
14g 208
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
1,7g 208
Protein
(protein, total)
1,1g 460a
Salt
(salt)
0,0025g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
1,6RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 50
Beta-karoten
(beta-carotene)
19µg 208
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 50
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,18alfa-TE 208
Tiamin
(thiamin)
0,031mg 460a
Riboflavin
(riboflavin)
0,073mg 460a
Niacin
(niacin, preformed)
0,67mg 460a
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,37mg 460a
Folat
(folate, total)
15µg 208
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 50
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
9,6mg 208
Kalsium
(calcium)
5,6mg 208
Jern
(iron, total)
0,30mg 208
Natrium
(sodium)
1,0mg 460a
Kalium
(potassium)
420mg 208
Magnesium
(magnesium)
35mg 208
Sink
(zinc)
0,15mg 460a
Selen
(selenium)
1,0µg 460a
Kopper
(copper)
0,078mg 460a
Fosfor
(phosphorus)
22mg 460a
Jod
(iodine)
3,0µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0143
Fruit or fruit product (US CFR)
A0833
Fruit or fruit product (EUROFIR)
B1266
Banana
C0138
Fruit, peel removed
E0150
Whole, natural shape
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0003
No treatment applied
J0001
Preservation method not known
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
208
Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2001-2002. Div. matvarer. Internt notat.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
460a
US Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA Nutrient Database for Standard Reference, versjon 18 (2005).
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl

Søk i matvaretabellen: