Svin, bogstek, kjøtt uten fettrand, rå
Alle matvarer » Fjørfe og kjøtt » Svin » Svin, rå
Næringsinnhold
| Næringstoff | Verdi | Ref | 
|---|---|---|
| Spiselig del (edible portion) | 86% | 318 | 
| Vann (water (moisture)) | 72g | 318 | 
| Kilojoule (energy, total metabolisable) | 600kJ | 61a | 
| Kilokalorier (energy, total metabolisable) | 140kcal | 61b | 
| Fett (fat, total (total lipid)) | 6,7g | 318 | 
| Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) | 2,3g | 318 | 
| C12:0 (fatty acids) | 0,010g | 318 | 
| C14:0 (fatty acids) | 0,094g | 318 | 
| C16:0 (fatty acids) | 1,4g | 318 | 
| C18:0 (fatty acids) | 0,73g | 318 | 
| Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) | 0,014g | 318 | 
| Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) | 2,9g | 318 | 
| C16:1 sum (fatty acids) | 0,19g | 318 | 
| C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) | 2,6g | 318 | 
| Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) | 0,82g | 318 | 
| C18:2n-6 (fatty acids) | 0,65g | 318 | 
| C18:3n-3 (fatty acids) | 0,042g | 318 | 
| C20:3n-3 (fatty acids) | 0,0g | 318 | 
| C20:3n-6 (fatty acids) | 0,010g | 318 | 
| C20:4n-3 (fatty acids) | 0,0g | 318 | 
| C20:4n-6 (fatty acids) | 0,073g | 318 | 
| C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) | 0,0g | 318 | 
| C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) | 0,021g | 318 | 
| C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) | 0,010g | 318 | 
| Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) | 0,073g | 73n | 
| Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) | 0,75g | 74n | 
| Kolesterol (cholesterol) | 47mg | 318 | 
| Karbohydrat (carbohydrate) | 0,0g | 80 | 
| Stivelse (starch, total) | 0,0g | 20 | 
| Mono- og disakkarider (sugars, total) | 0,0g | 50 | 
| Sukker, tilsatt (sugar, added) | 0,0g | 50 | 
| Kostfiber (fibre, total dietary) | 0,0g | 50 | 
| Protein (protein, total) | 21g | 318 | 
| Salt (salt) | 0,13g | 83 | 
| Alkohol (alcohol) | 0,0g | 50 | 
| Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) | 5,7RAE | 85 | 
| Retinol (retinol (preformed vitamin A)) | 5,7µg | 318 | 
| Beta-karoten (beta-carotene) | 0,0µg | 20 | 
| Vitamin D (vitamin D) | 0,15µg | 318 | 
| Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) | 0,65alfa-TE | 318 | 
| Tiamin (thiamin) | 0,69mg | 318 | 
| Riboflavin (riboflavin) | 0,17mg | 318 | 
| Niacin (niacin, preformed) | 5,1mg | 318 | 
| Vitamin B6 (vitamin B6, total) | 0,51mg | 318 | 
| Folat (folate, total) | 1,4µg | 318 | 
| Vitamin B12 (vitamin B12) | 0,36µg | 318 | 
| Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) | 0,0mg | 50 | 
| Kalsium (calcium) | 4,0mg | 318 | 
| Jern (iron, total) | 1,3mg | 318 | 
| Natrium (sodium) | 52mg | 318 | 
| Kalium (potassium) | 380mg | 318 | 
| Magnesium (magnesium) | 23mg | 318 | 
| Sink (zinc) | 2,7mg | 318 | 
| Selen (selenium) | 6,7µg | 318 | 
| Kopper (copper) | 0,080mg | 318 | 
| Fosfor (phosphorus) | 200mg | 318 | 
| Jod (iodine) | 0,20µg | 325 | 
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0150
- Meat or meat product (from mammal) (US CFR)
- A0794
- Red meat (EUROFIR)
- B1136
- Swine
- C0268
- Skeletal meat part, without bone, without skin
- E0122
- Divided or disintegrated
- F0003
- Not heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0003
- No treatment applied
- J0142
- Preserved by chilling or freezing
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
- Z0043
- Shoulder (meat cut)
Referanser
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 73n
- Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 318: Opplysningskontoret for kjøtt. Analyseprosjekt 2008-2009. Analyser av svinekjøtt. Publisert rapport; «Analyser av svinekjøtt 2009». http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9925.ece/BINARY/Analyser+av+svinekj%C3%B8tt+2009+%28PDF%29
- 74n
- Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 318: Opplysningskontoret for kjøtt. Analyseprosjekt 2008-2009. Analyser av svinekjøtt. Publisert rapport; «Analyser av svinekjøtt 2009». http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9925.ece/BINARY/Analyser+av+svinekj%C3%B8tt+2009+%28PDF%29
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 318
- Opplysningskontoret for kjøtt. Analyseprosjekt 2008-2009. Analyser av svinekjøtt. Publisert rapport; «Analyser av svinekjøtt 2009». http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9925.ece/BINARY/Analyser+av+svinekj%C3%B8tt+2009+%28PDF%29
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.