Søk i matvaretabellen:

Stikkelsbær, rå

Alle matvarer » Poteter, grønnsaker, frukt og bær » Frukt og bær » Frukt og bær, rå/fersk

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
98% 420a
Vann
(water (moisture))
89g 400c
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
150kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
37kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
0,60g 400c
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,10g 400c
C12:0
(fatty acids)
0,0g 460g
C14:0
(fatty acids)
0,0g 460g
C16:0
(fatty acids)
0,028g 460g
C18:0
(fatty acids)
0,019g 460g
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,10g 400c
C16:1 sum
(fatty acids)
0,0g 460g
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,075g 460g
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,40g 400c
C18:2n-6
(fatty acids)
0,40g 460g
C18:3n-3
(fatty acids)
0,068g 460g
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 460g
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,068g 73f
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,40g 74f
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 20
Karbohydrat
(carbohydrate)
5,4g 80
Stivelse
(starch, total)
0,0g 20
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
5,4g 400c
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
3,4g 400c
Protein
(protein, total)
0,80g 400c
Salt
(salt)
0,0075g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
9,9RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 20
Beta-karoten
(beta-carotene)
120µg 400c
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 50
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,37alfa-TE 400c
Tiamin
(thiamin)
0,040mg 400c
Riboflavin
(riboflavin)
0,030mg 400c
Niacin
(niacin, preformed)
0,30mg 400c
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,080mg 400c
Folat
(folate, total)
9,0µg 400c
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 50
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
28mg 400c
Kalsium
(calcium)
34mg 400c
Jern
(iron, total)
0,40mg 400c
Natrium
(sodium)
3,0mg 400c
Kalium
(potassium)
150mg 400c
Magnesium
(magnesium)
10mg 400c
Sink
(zinc)
0,10mg 400c
Selen
(selenium)
0,0µg 400c
Kopper
(copper)
0,056mg 420a
Fosfor
(phosphorus)
28mg 400c
Jod
(iodine)
0,30µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0143
Fruit or fruit product (US CFR)
A0833
Fruit or fruit product (EUROFIR)
B1394
Gooseberry
C0140
Fruit, peel present, core, pit or seed present
E0150
Whole, natural shape
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0003
No treatment applied
J0001
Preservation method not known
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
400c
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2013.01.10. Nettversjon, www.slv.se.
420a
Danmarks Fødevareforskning. Fødevaredatabanken, versjon 7.01 (2009). Nettversjon, http://www.foodcomp.dk/v7/fvdb_default.asp
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl

Søk i matvaretabellen: