Søk i matvaretabellen:

Wasabirot, rå

Alle matvarer » Poteter, grønnsaker, frukt og bær » Grønnsaker » Grønnsaker, rå og fryst

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
77% 460g
Vann
(water (moisture))
69g 460g
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
430kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
100kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
0,63g 460g
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,10g 30
C12:0
(fatty acids)
0,0g 30
C14:0
(fatty acids)
0,0g 30
C16:0
(fatty acids)
0,060g 30
C18:0
(fatty acids)
0,020g 30
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 20
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,10g 30
C16:1 sum
(fatty acids)
0,0g 30
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,13g 30
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,40g 30
C18:2n-6
(fatty acids)
0,29g 30
C18:3n-3
(fatty acids)
0,050g 30
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 30
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 30
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 30
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 30
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 30
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 30
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 30
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,050g 30
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,29g 30
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 20
Karbohydrat
(carbohydrate)
16g 460g
Stivelse
(starch, total)
0,0g 10
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,0g 10
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 20
Kostfiber
(fibre, total dietary)
7,8g 460g
Protein
(protein, total)
4,8g 460g
Salt
(salt)
0,043g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 20
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
1,8RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 20
Beta-karoten
(beta-carotene)
21µg 460g
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 20
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,0alfa-TE 10
Tiamin
(thiamin)
0,13mg 460g
Riboflavin
(riboflavin)
0,11mg 460g
Niacin
(niacin, preformed)
0,74mg 460g
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,27mg 460g
Folat
(folate, total)
18µg 460g
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 20
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
42mg 460g
Kalsium
(calcium)
130mg 460g
Jern
(iron, total)
1,0mg 460g
Natrium
(sodium)
17mg 460g
Kalium
(potassium)
570mg 460g
Magnesium
(magnesium)
69mg 460g
Sink
(zinc)
1,6mg 460g
Selen
(selenium)
0,0µg 10
Kopper
(copper)
0,16mg 460g
Fosfor
(phosphorus)
80mg 460g
Jod
(iodine)
1,0µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0152
Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0826
Vegetable (excluding potato) (EUROFIR)
B2236
Wasabi
C0306
Root
E0150
Whole, natural shape
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0001
Treatment applied not known
J0001
Preservation method not known
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
30
Verdien er beregnet fra lignende matvare.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl

Søk i matvaretabellen: