Søk i matvaretabellen:

Svartøyebønner, tørr

Alle matvarer » Poteter, grønnsaker, frukt og bær » Belgfrukter

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
12g 460g
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
1400kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
320kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
1,3g 460g
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,33g 460g
C12:0
(fatty acids)
0,0010g 460g
C14:0
(fatty acids)
0,0030g 460g
C16:0
(fatty acids)
0,25g 460g
C18:0
(fatty acids)
0,053g 460g
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 20
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,11g 460g
C16:1 sum
(fatty acids)
0,0040g 460g
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,088g 460g
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,54g 460g
C18:2n-6
(fatty acids)
0,34g 460g
C18:3n-3
(fatty acids)
0,20g 460g
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 50
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 50
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 460g
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,20g 460g
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,34g 460g
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 20
Karbohydrat
(carbohydrate)
49g 460g
Stivelse
(starch, total)
43g 20
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
6,9g 460g
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 20
Kostfiber
(fibre, total dietary)
11g 460g
Protein
(protein, total)
24g 460g
Salt
(salt)
0,040g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 20
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
2,5RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 20
Beta-karoten
(beta-carotene)
30µg 460g
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 20
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,39alfa-TE 460g
Tiamin
(thiamin)
0,85mg 460g
Riboflavin
(riboflavin)
0,23mg 460g
Niacin
(niacin, preformed)
2,1mg 460g
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,36mg 460g
Folat
(folate, total)
630µg 460g
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 20
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
1,5mg 460g
Kalsium
(calcium)
110mg 460g
Jern
(iron, total)
8,3mg 460g
Natrium
(sodium)
16mg 460g
Kalium
(potassium)
1100mg 460g
Magnesium
(magnesium)
180mg 460g
Sink
(zinc)
3,4mg 460g
Selen
(selenium)
9,0µg 460g
Kopper
(copper)
0,85mg 460g
Fosfor
(phosphorus)
420mg 460g
Jod
(iodine)
0,0µg 10

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0152
Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0831
Pulse or pulse product (EUROFIR)
B1100
Blackeyed pea
C0133
Seed, skin present, germ present
E0150
Whole, natural shape
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0138
Water removed
J0116
Dehydrated or dried
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl

Søk i matvaretabellen: