Okra, rå
Alle matvarer » Poteter, grønnsaker, frukt og bær » Grønnsaker » Grønnsaker, rå og fryst
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
86% | 460g |
Vann (water (moisture)) |
90g | 460g |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
120kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
28kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
0,19g | 460g |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
0,026g | 460g |
C12:0 (fatty acids) |
0,0g | 460g |
C14:0 (fatty acids) |
0,0g | 460g |
C16:0 (fatty acids) |
0,022g | 460g |
C18:0 (fatty acids) |
0,0030g | 460g |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 20 |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,017g | 460g |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,0g | 460g |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,016g | 460g |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,027g | 460g |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,026g | 460g |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,0010g | 460g |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 50 |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0g | 50 |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 460g |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,0g | 460g |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0g | 460g |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0g | 460g |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0g | 460g |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,0010g | 460g |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,026g | 460g |
Kolesterol (cholesterol) |
0,0mg | 20 |
Karbohydrat (carbohydrate) |
3,0g | 80 |
Stivelse (starch, total) |
0,50g | 450c |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
2,5g | 450c |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 20 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
3,2g | 460g |
Protein (protein, total) |
1,9g | 460g |
Salt (salt) |
0,018g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 20 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
35RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
0,0µg | 20 |
Beta-karoten (beta-carotene) |
420µg | 460g |
Vitamin D (vitamin D) |
0,0µg | 20 |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,27alfa-TE | 460g |
Tiamin (thiamin) |
0,20mg | 460g |
Riboflavin (riboflavin) |
0,060mg | 460g |
Niacin (niacin, preformed) |
1,0mg | 460g |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,22mg | 460g |
Folat (folate, total) |
60µg | 460g |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,0µg | 20 |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
23mg | 460g |
Kalsium (calcium) |
82mg | 460g |
Jern (iron, total) |
0,62mg | 460g |
Natrium (sodium) |
7,0mg | 460g |
Kalium (potassium) |
300mg | 460g |
Magnesium (magnesium) |
57mg | 460g |
Sink (zinc) |
0,58mg | 460g |
Selen (selenium) |
0,70µg | 460g |
Kopper (copper) |
0,11mg | 460g |
Fosfor (phosphorus) |
61mg | 460g |
Jod (iodine) |
0,0µg | 10 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0152
- Vegetable or vegetable product (US CFR)
- A0831
- Pulse or pulse product (EUROFIR)
- B1241
- Okra
- C0167
- Fruit
- E0150
- Whole, natural shape
- F0001
- Extent of heat treatment not known
- G0001
- Cooking method not known
- H0001
- Treatment applied not known
- J0001
- Preservation method not known
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
Referanser
- 10
- Manglende verdi, ukjent innhold.
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 450c
- Public Health England og Institute of food research (2015). McCance and Widdowson`s The Composition of Foods, Seventh summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
- 460g
- U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl