Søk i matvaretabellen:

Lotusrot, rå

Alle matvarer » Poteter, grønnsaker, frukt og bær » Grønnsaker » Grønnsaker, rå og fryst

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
79% 460g
Vann
(water (moisture))
79g 460g
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
270kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
65kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
0,10g 460g
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,030g 460g
C12:0
(fatty acids)
0,0g 50
C14:0
(fatty acids)
0,0g 460g
C16:0
(fatty acids)
0,028g 460g
C18:0
(fatty acids)
0,0010g 460g
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 20
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,020g 460g
C16:1 sum
(fatty acids)
0,0020g 460g
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,014g 460g
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,020g 460g
C18:2n-6
(fatty acids)
0,014g 460g
C18:3n-3
(fatty acids)
0,0060g 460g
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 50
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 50
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 50
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 50
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 50
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 50
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 50
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,0060g 460g
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,014g 460g
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 20
Karbohydrat
(carbohydrate)
11g 80
Stivelse
(starch, total)
5,5g 450a
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
5,5g 450a
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 20
Kostfiber
(fibre, total dietary)
4,9g 460g
Protein
(protein, total)
2,6g 460g
Salt
(salt)
0,10g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 20
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
0,0RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 20
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 460g
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 20
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,0alfa-TE 10
Tiamin
(thiamin)
0,16mg 460g
Riboflavin
(riboflavin)
0,22mg 460g
Niacin
(niacin, preformed)
0,40mg 460g
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,26mg 460g
Folat
(folate, total)
13µg 460g
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 20
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
44mg 460g
Kalsium
(calcium)
45mg 460g
Jern
(iron, total)
1,2mg 460g
Natrium
(sodium)
40mg 460g
Kalium
(potassium)
560mg 460g
Magnesium
(magnesium)
23mg 460g
Sink
(zinc)
0,39mg 460g
Selen
(selenium)
0,70µg 460g
Kopper
(copper)
0,26mg 460g
Fosfor
(phosphorus)
100mg 460g
Jod
(iodine)
0,0µg 10

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0152
Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0826
Vegetable (excluding potato) (EUROFIR)
B1216
Lotus
C0229
Fruit, peel removed, core, pit or seed removed
E0150
Whole, natural shape
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0003
No treatment applied
J0001
Preservation method not known
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
450a
Food Standards Agency (2002). McCance and Widdowson’s The Composition of Foods, Sixth summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl

Søk i matvaretabellen: