Søk i matvaretabellen:

Linser, røde/rosa, tørr

Alle matvarer » Poteter, grønnsaker, frukt og bær » Belgfrukter

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
7,8g 460g
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
1500kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
350kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
2,2g 460g
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,38g 460g
C12:0
(fatty acids)
0,0020g 460g
C14:0
(fatty acids)
0,0030g 460g
C16:0
(fatty acids)
0,28g 460g
C18:0
(fatty acids)
0,042g 460g
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 20
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,50g 460g
C16:1 sum
(fatty acids)
0,0g 50
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,49g 460g
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
1,1g 460g
C18:2n-6
(fatty acids)
0,89g 460g
C18:3n-3
(fatty acids)
0,25g 460g
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 50
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 50
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 50
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 50
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 50
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 50
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 50
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,25g 460g
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,89g 460g
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 20
Karbohydrat
(carbohydrate)
52g 460g
Stivelse
(starch, total)
48g 460g
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,0g 10
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 20
Kostfiber
(fibre, total dietary)
11g 460g
Protein
(protein, total)
24g 460g
Salt
(salt)
0,018g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 20
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
2,9RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 20
Beta-karoten
(beta-carotene)
35µg 460g
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 20
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,0alfa-TE 10
Tiamin
(thiamin)
0,51mg 460g
Riboflavin
(riboflavin)
0,11mg 460g
Niacin
(niacin, preformed)
1,5mg 460g
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,40mg 460g
Folat
(folate, total)
200µg 460g
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 20
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
1,7mg 460g
Kalsium
(calcium)
48mg 460g
Jern
(iron, total)
7,4mg 460g
Natrium
(sodium)
7,0mg 460g
Kalium
(potassium)
670mg 460g
Magnesium
(magnesium)
59mg 460g
Sink
(zinc)
3,6mg 460g
Selen
(selenium)
0,0µg 460g
Kopper
(copper)
1,3mg 460g
Fosfor
(phosphorus)
290mg 460g
Jod
(iodine)
0,0µg 10

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0152
Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0831
Pulse or pulse product (EUROFIR)
B1268
Lentil
C0155
Seed
E0150
Whole, natural shape
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0138
Water removed
J0116
Dehydrated or dried
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl

Søk i matvaretabellen: