Søk i matvaretabellen:

Svin, mørbrad, rå

Alle matvarer » Fjørfe og kjøtt » Svin » Svin, rå

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
79% 309
Vann
(water (moisture))
65g 309
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
900kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
220kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
16g 309
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
5,4g 71
C12:0
(fatty acids)
0,026g 318
C14:0
(fatty acids)
0,23g 318
C16:0
(fatty acids)
3,5g 318
C18:0
(fatty acids)
1,8g 318
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,037g 71
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
6,9g 71
C16:1 sum
(fatty acids)
0,46g 318
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
6,4g 318
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
2,4g 71
C18:2n-6
(fatty acids)
1,6g 318
C18:3n-3
(fatty acids)
0,10g 318
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 318
C20:3n-6
(fatty acids)
0,026g 318
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 318
C20:4n-6
(fatty acids)
0,18g 318
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 318
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,051g 318
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,026g 318
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,18g 73n
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
1,8g 74n
Kolesterol
(cholesterol)
50mg 30
Karbohydrat
(carbohydrate)
0,0g 80
Stivelse
(starch, total)
0,0g 20
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,0g 50
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 50
Protein
(protein, total)
19g 309
Salt
(salt)
0,15g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
6,2RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
6,2µg 30
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 20
Vitamin D
(vitamin D)
0,18µg 71
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,69alfa-TE 30
Tiamin
(thiamin)
0,72mg 309
Riboflavin
(riboflavin)
0,17mg 309
Niacin
(niacin, preformed)
7,2mg 309
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,34mg 309
Folat
(folate, total)
1,1µg 30
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,40µg 309
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 50
Kalsium
(calcium)
13mg 309
Jern
(iron, total)
0,80mg 309
Natrium
(sodium)
59mg 309
Kalium
(potassium)
460mg 309
Magnesium
(magnesium)
20mg 309
Sink
(zinc)
1,5mg 309
Selen
(selenium)
8,5µg 30
Kopper
(copper)
0,10mg 309
Fosfor
(phosphorus)
190mg 30
Jod
(iodine)
0,20µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0150
Meat or meat product (from mammal) (US CFR)
A0794
Red meat (EUROFIR)
B1136
Swine
C0268
Skeletal meat part, without bone, without skin
E0122
Divided or disintegrated
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0003
No treatment applied
J0142
Preserved by chilling or freezing
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification
Z0031
Loin

Referanser

20
Vurdert verdi.
30
Verdien er beregnet fra lignende matvare.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
71
Beregnet ut fra prosentvis innhold av fett i lignende matvare.
73n
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 318: Opplysningskontoret for kjøtt. Analyseprosjekt 2008-2009. Analyser av svinekjøtt. Publisert rapport; «Analyser av svinekjøtt 2009». http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9925.ece/BINARY/Analyser+av+svinekj%C3%B8tt+2009+%28PDF%29
74n
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 318: Opplysningskontoret for kjøtt. Analyseprosjekt 2008-2009. Analyser av svinekjøtt. Publisert rapport; «Analyser av svinekjøtt 2009». http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9925.ece/BINARY/Analyser+av+svinekj%C3%B8tt+2009+%28PDF%29
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
309
Norsk Kjøtt. Næringsinnhold i svinekjøtt. Analyseprosjekt, 1991.
318
Opplysningskontoret for kjøtt. Analyseprosjekt 2008-2009. Analyser av svinekjøtt. Publisert rapport; «Analyser av svinekjøtt 2009». http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9925.ece/BINARY/Analyser+av+svinekj%C3%B8tt+2009+%28PDF%29
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Søk i matvaretabellen: