Søk i matvaretabellen:

Oregano, tørket

Alle matvarer » Poteter, grønnsaker, frukt og bær » Urter og krydder

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
9,9g 460f
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
1000kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
250kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
4,3g 460f
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
1,6g 460f
C12:0
(fatty acids)
0,25g 460g
C14:0
(fatty acids)
0,0040g 460g
C16:0
(fatty acids)
0,79g 460g
C18:0
(fatty acids)
0,51g 460g
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,72g 460f
C16:1 sum
(fatty acids)
0,0040g 460g
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,71g 460g
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
1,4g 460f
C18:2n-6
(fatty acids)
0,75g 460g
C18:3n-3
(fatty acids)
0,62g 460g
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 460g
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,62g 73f
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,75g 74f
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 20
Karbohydrat
(carbohydrate)
22g 80
Stivelse
(starch, total)
18g 410d
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
4,1g 410d
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 20
Kostfiber
(fibre, total dietary)
43g 460f
Protein
(protein, total)
9,0g 460f
Salt
(salt)
0,063g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
84RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 20
Beta-karoten
(beta-carotene)
1000µg 460f
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 50
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
18alfa-TE 460f
Tiamin
(thiamin)
0,18mg 460f
Riboflavin
(riboflavin)
0,53mg 460f
Niacin
(niacin, preformed)
4,6mg 460f
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
1,0mg 460f
Folat
(folate, total)
240µg 460f
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 50
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
2,3mg 460f
Kalsium
(calcium)
1600mg 460f
Jern
(iron, total)
37mg 460f
Natrium
(sodium)
25mg 460f
Kalium
(potassium)
1300mg 460f
Magnesium
(magnesium)
270mg 460f
Sink
(zinc)
2,7mg 460f
Selen
(selenium)
4,5µg 460f
Kopper
(copper)
0,63mg 460f
Fosfor
(phosphorus)
150mg 460f
Jod
(iodine)
6,0µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0113
Spice or herb (US CFR)
A0857
Herb or spice (EUROFIR)
B1542
Oregano
C0200
Leaf
E0151
Solid
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0138
Water removed
J0001
Preservation method not known
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
410d
Institutet för hälsa och välfärd. Fineli livsmedelsdatabasen, versjon 16 (2013). Nettversjon, http://www.fineli.fi/index.php?lang=sv
460f
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 27 (2014). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl

Søk i matvaretabellen: