Søk i matvaretabellen:

Dill, rå

Alle matvarer » Poteter, grønnsaker, frukt og bær » Grønnsaker » Grønnsaker, rå og fryst

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
90% 420a
Vann
(water (moisture))
86g 420a
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
200kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
48kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
1,1g 420a
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,056g 420a
C12:0
(fatty acids)
0,0010g 460g
C14:0
(fatty acids)
0,0010g 460g
C16:0
(fatty acids)
0,049g 460g
C18:0
(fatty acids)
0,0090g 460g
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,75g 420a
C16:1 sum
(fatty acids)
0,0040g 460g
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,80g 460g
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,089g 420a
C18:2n-6
(fatty acids)
0,082g 460g
C18:3n-3
(fatty acids)
0,013g 460g
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 460g
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,013g 73f
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,082g 74f
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 20
Karbohydrat
(carbohydrate)
4,9g 420a
Stivelse
(starch, total)
0,0g 20
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
4,9g 20
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
2,1g 420a
Protein
(protein, total)
3,5g 420a
Salt
(salt)
0,068g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
500RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 20
Beta-karoten
(beta-carotene)
6000µg 420a
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 50
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
1,7alfa-TE 420a
Tiamin
(thiamin)
0,19mg 420a
Riboflavin
(riboflavin)
0,43mg 420a
Niacin
(niacin, preformed)
2,4mg 420a
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,30mg 420a
Folat
(folate, total)
120µg 420a
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 50
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
70mg 420a
Kalsium
(calcium)
200mg 420a
Jern
(iron, total)
5,5mg 420a
Natrium
(sodium)
27mg 420a
Kalium
(potassium)
650mg 420a
Magnesium
(magnesium)
28mg 420a
Sink
(zinc)
1,8mg 420a
Selen
(selenium)
2,7µg 420a
Kopper
(copper)
0,22mg 420a
Fosfor
(phosphorus)
52mg 420a
Jod
(iodine)
3,9µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0113
Spice or herb (US CFR)
A0857
Herb or spice (EUROFIR)
B1277
Dill
C0150
Whole plant or most parts used
E0150
Whole, natural shape
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0003
No treatment applied
J0003
No preservation method used
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
420a
Danmarks Fødevareforskning. Fødevaredatabanken, versjon 7.01 (2009). Nettversjon, http://www.foodcomp.dk/v7/fvdb_default.asp
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl

Søk i matvaretabellen: