Søk i matvaretabellen:

Linser, grønne og brune, kokte med salt

Alle matvarer » Poteter, grønnsaker, frukt og bær » Belgfrukter

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
65g 136
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
510kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
120kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
0,78g 136
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,078g 136
C12:0
(fatty acids)
0,0g 460g
C14:0
(fatty acids)
0,0017g 460g
C16:0
(fatty acids)
0,077g 460g
C18:0
(fatty acids)
0,0086g 460g
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 20
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,12g 136
C16:1 sum
(fatty acids)
0,0017g 460g
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,10g 460g
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,31g 136
C18:2n-6
(fatty acids)
0,23g 460g
C18:3n-3
(fatty acids)
0,063g 460g
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 460g
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,063g 73f
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,24g 74f
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 136
Karbohydrat
(carbohydrate)
16g 80
Stivelse
(starch, total)
16g 136
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,43g 136
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 20
Kostfiber
(fibre, total dietary)
4,4g 136
Protein
(protein, total)
9,8g 136
Salt
(salt)
0,012g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 20
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
2,0RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 20
Beta-karoten
(beta-carotene)
24µg 136
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 20
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,12alfa-TE 136
Tiamin
(thiamin)
0,16mg 136
Riboflavin
(riboflavin)
0,11mg 136
Niacin
(niacin, preformed)
0,86mg 136
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,36mg 136
Folat
(folate, total)
43µg 136
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 20
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 20
Kalsium
(calcium)
28mg 136
Jern
(iron, total)
4,4mg 136
Natrium
(sodium)
4,7mg 136
Kalium
(potassium)
370mg 136
Magnesium
(magnesium)
43mg 136
Sink
(zinc)
1,5mg 136
Selen
(selenium)
41µg 136
Kopper
(copper)
0,40mg 136
Fosfor
(phosphorus)
140mg 136
Jod
(iodine)
1,8µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0152
Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0831
Pulse or pulse product (EUROFIR)
B1268
Lentil
C0155
Seed
E0150
Whole, natural shape
F0014
Fully heat-treated
G0014
Boiled
H0259
Rehydrated
H0367
Salt added
J0116
Dehydrated or dried
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
20
Vurdert verdi.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl

Søk i matvaretabellen: