Søk i matvaretabellen:

Linser, grønne og brune, tørre

Alle matvarer » Poteter, grønnsaker, frukt og bær » Belgfrukter

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
11g 450a
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
1300kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
310kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
2,0g 450a
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,20g 450a
C12:0
(fatty acids)
0,0g 460g
C14:0
(fatty acids)
0,0045g 460g
C16:0
(fatty acids)
0,20g 460g
C18:0
(fatty acids)
0,022g 460g
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 450b
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,30g 450a
C16:1 sum
(fatty acids)
0,0045g 460g
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,27g 460g
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,80g 450a
C18:2n-6
(fatty acids)
0,62g 460g
C18:3n-3
(fatty acids)
0,17g 460g
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 460g
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,17g 73f
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,62g 74f
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 50
Karbohydrat
(carbohydrate)
42g 80
Stivelse
(starch, total)
40g 450b
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
1,1g 450b
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
11g 420a
Protein
(protein, total)
25g 450a
Salt
(salt)
0,030g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
5,0RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 50
Beta-karoten
(beta-carotene)
60µg 420a
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 50
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,34alfa-TE 420a
Tiamin
(thiamin)
0,41mg 450a
Riboflavin
(riboflavin)
0,27mg 450a
Niacin
(niacin, preformed)
2,2mg 450a
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,93mg 450a
Folat
(folate, total)
110µg 450a
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 450a
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 450b
Kalsium
(calcium)
71mg 450a
Jern
(iron, total)
11mg 450a
Natrium
(sodium)
12mg 450a
Kalium
(potassium)
940mg 450a
Magnesium
(magnesium)
110mg 450a
Sink
(zinc)
3,9mg 450a
Selen
(selenium)
110µg 450a
Kopper
(copper)
1,0mg 450a
Fosfor
(phosphorus)
350mg 450a
Jod
(iodine)
5,7µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0152
Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0831
Pulse or pulse product (EUROFIR)
B1268
Lentil
C0155
Seed
E0150
Whole, natural shape
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0138
Water removed
J0116
Dehydrated or dried
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
420a
Danmarks Fødevareforskning. Fødevaredatabanken, versjon 7.01 (2009). Nettversjon, http://www.foodcomp.dk/v7/fvdb_default.asp
450a
Food Standards Agency (2002). McCance and Widdowson’s The Composition of Foods, Sixth summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
450b
Omregnet verdi fra referanse 450a: Food Standards Agency (2002). McCance and Widdowson’s The Composition of Foods, Sixth summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl

Søk i matvaretabellen: