Søk i matvaretabellen:

Potet, lagringspotet, kokt med skall

Alle matvarer » Poteter, grønnsaker, frukt og bær » Poteter

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
87% 306
Vann
(water (moisture))
76g 281
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
340kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
80kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
0,10g 20
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,030g 20
C12:0
(fatty acids)
0,0042g 460g
C14:0
(fatty acids)
0,0014g 460g
C16:0
(fatty acids)
0,023g 460g
C18:0
(fatty acids)
0,0056g 460g
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,010g 20
C16:1 sum
(fatty acids)
0,0014g 460g
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,0014g 460g
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,070g 20
C18:2n-6
(fatty acids)
0,045g 460g
C18:3n-3
(fatty acids)
0,014g 460g
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 460g
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,014g 73f
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,045g 74f
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 50
Karbohydrat
(carbohydrate)
17g 281
Stivelse
(starch, total)
15g 281
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
1,7g 281
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
1,6g 281
Protein
(protein, total)
1,9g 281
Salt
(salt)
0,0039g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
0,0RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 20
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 20
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 20
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,13alfa-TE 281
Tiamin
(thiamin)
0,070mg 281
Riboflavin
(riboflavin)
0,030mg 281
Niacin
(niacin, preformed)
1,9mg 281
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,16mg 281
Folat
(folate, total)
22µg 281
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 50
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
13mg 281
Kalsium
(calcium)
9,0mg 281
Jern
(iron, total)
0,67mg 281
Natrium
(sodium)
1,6mg 281
Kalium
(potassium)
520mg 281
Magnesium
(magnesium)
34mg 281
Sink
(zinc)
0,35mg 281
Selen
(selenium)
0,0µg 207
Kopper
(copper)
0,12mg 281
Fosfor
(phosphorus)
59mg 281
Jod
(iodine)
1,0µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0152
Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0829
Starchy root or potato (EUROFIR)
B1218
Potato
C0240
Root, tuber or bulb, without peel
E0150
Whole, natural shape
F0014
Fully heat-treated
G0015
Boiled and drained
H0001
Treatment applied not known
J0001
Preservation method not known
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
207
Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
281
Verdi beregnet fra referanse 200 (1992-1993), 201 (1993) og 203 (1995).
306
Blaker B, Jørgensen K, Rimestad AH og Solvang A. Poteter, grønnsaker, frukt og bær – stykkvekt, volumvekt og spiselig del. Matvett nr. 3, 1989.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl

Søk i matvaretabellen: