Søk i matvaretabellen:

Mangold, sølvbete, rå

Alle matvarer » Poteter, grønnsaker, frukt og bær » Grønnsaker » Grønnsaker, rå og fryst

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
92% 460e
Vann
(water (moisture))
93g 460e
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
89kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
21kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
0,20g 460e
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,030g 460e
C12:0
(fatty acids)
0,0g 460e
C14:0
(fatty acids)
0,0g 460e
C16:0
(fatty acids)
0,017g 460e
C18:0
(fatty acids)
0,0024g 460e
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,040g 460e
C16:1 sum
(fatty acids)
0,0014g 460e
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,0043g 460e
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,070g 460e
C18:2n-6
(fatty acids)
0,022g 460e
C18:3n-3
(fatty acids)
0,054g 460e
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 460e
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 460e
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 460e
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 460e
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 460e
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 460e
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 460e
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,054g 73f
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,022g 74f
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 20
Karbohydrat
(carbohydrate)
2,6g 400c
Stivelse
(starch, total)
0,0g 10
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,30g 400c
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,80g 400c
Protein
(protein, total)
1,8g 460e
Salt
(salt)
0,53g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
300RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 20
Beta-karoten
(beta-carotene)
3600µg 460e
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 50
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
1,9alfa-TE 460e
Tiamin
(thiamin)
0,040mg 460e
Riboflavin
(riboflavin)
0,090mg 460e
Niacin
(niacin, preformed)
0,40mg 460e
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,099mg 460e
Folat
(folate, total)
14µg 460e
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 50
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
30mg 460e
Kalsium
(calcium)
51mg 460e
Jern
(iron, total)
1,8mg 460e
Natrium
(sodium)
210mg 460e
Kalium
(potassium)
380mg 460e
Magnesium
(magnesium)
81mg 460e
Sink
(zinc)
0,36mg 460e
Selen
(selenium)
0,90µg 460e
Kopper
(copper)
0,18mg 460e
Fosfor
(phosphorus)
46mg 460e
Jod
(iodine)
1,0µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0152
Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0826
Vegetable (excluding potato) (EUROFIR)
B1175
Chard
C0200
Leaf
E0150
Whole, natural shape
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0003
No treatment applied
J0001
Preservation method not known
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
400c
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2013.01.10. Nettversjon, www.slv.se.
460e
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 25 (2012). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl

Søk i matvaretabellen: