Soyamel
Alle matvarer » Korn- og bakevarer, frø og nøtter » Mel
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
5,9g | 450c |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
1900kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
450kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
22g | 450c |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
2,7g | 450c |
C12:0 (fatty acids) |
0,0g | 460g |
C14:0 (fatty acids) |
0,063g | 460g |
C16:0 (fatty acids) |
2,4g | 460g |
C18:0 (fatty acids) |
0,81g | 460g |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 60a |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
3,8g | 450c |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,063g | 460g |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
4,9g | 460g |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
11g | 450c |
C18:2n-6 (fatty acids) |
11g | 460g |
C18:3n-3 (fatty acids) |
1,5g | 460g |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 460g |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0g | 460g |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 460g |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,0g | 460g |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0g | 460g |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0g | 460g |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0g | 460g |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
1,5g | 10 |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
11g | 10 |
Kolesterol (cholesterol) |
0,0mg | 60a |
Karbohydrat (carbohydrate) |
19g | 80 |
Stivelse (starch, total) |
12g | 450c |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
6,4g | 450c |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 50 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
18g | 450c |
Protein (protein, total) |
34g | 450c |
Salt (salt) |
0,0025g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
0,0RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
0,0µg | 20 |
Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 50 |
Vitamin D (vitamin D) |
0,0µg | 50 |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
4,3alfa-TE | 450c |
Tiamin (thiamin) |
0,38mg | 450c |
Riboflavin (riboflavin) |
0,26mg | 450c |
Niacin (niacin, preformed) |
1,9mg | 450c |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,40mg | 450c |
Folat (folate, total) |
250µg | 450c |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,0µg | 50 |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 50 |
Kalsium (calcium) |
180mg | 450c |
Jern (iron, total) |
8,4mg | 450c |
Natrium (sodium) |
1,0mg | 450c |
Kalium (potassium) |
1900mg | 450c |
Magnesium (magnesium) |
250mg | 450c |
Sink (zinc) |
4,1mg | 450c |
Selen (selenium) |
7,0µg | 450c |
Kopper (copper) |
1,3mg | 450c |
Fosfor (phosphorus) |
670mg | 450c |
Jod (iodine) |
2,0µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0149
- Milled grain or starch product (US CFR)
- A0813
- Flour or starch (EUROFIR)
- B1452
- Soybean
- C0132
- Seed, skin removed, germ present
- E0106
- Finely ground
- F0003
- Not heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0138
- Water removed
- J0116
- Dehydrated or dried
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 10
- Manglende verdi, ukjent innhold.
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 60a
- Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 450c
- Public Health England og Institute of food research (2015). McCance and Widdowson`s The Composition of Foods, Seventh summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
- 460g
- U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl