Potetchips, med mindre fett
Alle matvarer » Diverse retter, produkter og ingredienser » Snacks
Næringsinnhold
| Næringstoff | Verdi | Ref |
|---|---|---|
| Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
| Vann (water (moisture)) |
5,0g | 40 |
| Kilojoule (energy, total metabolisable) |
1900kJ | 61a |
| Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
460kcal | 61b |
| Fett (fat, total (total lipid)) |
18g | 20 |
| Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
7,9g | 100 |
| C12:0 (fatty acids) |
0,0044g | 221b |
| C14:0 (fatty acids) |
0,012g | 221b |
| C16:0 (fatty acids) |
0,96g | 221b |
| C18:0 (fatty acids) |
0,52g | 221b |
| Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 50 |
| Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
8,0g | 100 |
| C16:1 sum (fatty acids) |
0,031g | 221b |
| C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
14g | 221b |
| Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
2,1g | 100 |
| C18:2n-6 (fatty acids) |
1,9g | 221b |
| C18:3n-3 (fatty acids) |
0,074g | 221b |
| C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 221b |
| C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0g | 221b |
| C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 221b |
| C20:4n-6 (fatty acids) |
0,0g | 221b |
| C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0g | 221b |
| C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0g | 221b |
| C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0g | 221b |
| Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,092g | 221b |
| Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
1,9g | 221b |
| Kolesterol (cholesterol) |
0,0mg | 50 |
| Karbohydrat (carbohydrate) |
63g | 80 |
| Stivelse (starch, total) |
0,0g | 10 |
| Mono- og disakkarider (sugars, total) |
1,5g | 20 |
| Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 50 |
| Kostfiber (fibre, total dietary) |
14g | 20 |
| Protein (protein, total) |
4,0g | 20 |
| Salt (salt) |
1,5g | 83 |
| Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
| Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
0,0RAE | 85 |
| Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
0,0µg | 20 |
| Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 50 |
| Vitamin D (vitamin D) |
0,0µg | 20 |
| Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,10alfa-TE | 20 |
| Tiamin (thiamin) |
0,10mg | 20 |
| Riboflavin (riboflavin) |
0,050mg | 20 |
| Niacin (niacin, preformed) |
4,0mg | 20 |
| Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,22mg | 20 |
| Folat (folate, total) |
20µg | 20 |
| Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,0µg | 20 |
| Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
10mg | 20 |
| Kalsium (calcium) |
40mg | 20 |
| Jern (iron, total) |
1,5mg | 20 |
| Natrium (sodium) |
600mg | 20 |
| Kalium (potassium) |
1100mg | 20 |
| Magnesium (magnesium) |
59mg | 20 |
| Sink (zinc) |
0,80mg | 20 |
| Selen (selenium) |
1,3µg | 400e |
| Kopper (copper) |
0,22mg | 20 |
| Fosfor (phosphorus) |
160mg | 20 |
| Jod (iodine) |
2,0µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0228
- Snack food (US CFR)
- A0868
- Savoury snack (EUROFIR)
- B1218
- Potato
- C0240
- Root, tuber or bulb, without peel
- E0100
- Divided into pieces, thickness <0.3 cm.
- F0014
- Fully heat-treated
- G0029
- Deep-fried
- H0138
- Water removed
- H0221
- Fat or oil added
- H0324
- Fat partially removed, 50% or more remaining
- J0001
- Preservation method not known
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
- P0040
- Reduced fat food
- Z0112
- Food industry prepared
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 10
- Manglende verdi, ukjent innhold.
- 20
- Vurdert verdi.
- 40
- Eldre data, ukjent kilde.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 100
- Data levert av industrien 1992-2000, uspesifisert grunnlag.
- 221b
- Beregnet gjennomsnitt fra referanse 221a: Mattilsynet. Analyseprosjekt 2014-2015. Chips og salte nøtter. Publisert rapport (2015); "Næringsstoff- og tungmetallanalyser av chips og salte nøtter". http://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/produksjon_av_mat/bakevarer_sjokolade_snacks/rapport_naeringsstoff_og_tungmetallanalyser_i_chips_og_salte_notter_2015.20791/binary/Rapport:%20N%C3%A6ringsstoff-%20og%20tungmetallanalyser%20i%20chips%20og%20salte%20n%C3%B8tter%202015
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 400e
- Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09. Nettversjon, http://www7.slv.se/SokNaringsinnehall