Surkål, kjøpt
Alle matvarer » Poteter, grønnsaker, frukt og bær » Grønnsaker » Grønnsaksprodukter
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
86g | 300 |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
120kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
29kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
0,0g | 60a |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
0,0g | 20 |
C12:0 (fatty acids) |
0,0g | 136 |
C14:0 (fatty acids) |
0,0g | 136 |
C16:0 (fatty acids) |
0,0g | 136 |
C18:0 (fatty acids) |
0,0g | 136 |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 50 |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,0g | 20 |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,0g | 136 |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,0g | 136 |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,0g | 20 |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,0g | 136 |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 136 |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 136 |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0g | 136 |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 136 |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,0g | 136 |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0g | 136 |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0g | 136 |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0g | 136 |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,0g | 135 |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,0g | 135 |
Kolesterol (cholesterol) |
0,0mg | 20 |
Karbohydrat (carbohydrate) |
5,1g | 302 |
Stivelse (starch, total) |
0,0g | 20 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
5,1g | 20 |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
4,0g | 100 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
1,7g | 400e |
Protein (protein, total) |
1,4g | 300 |
Salt (salt) |
1,5g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
1,5RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
0,0µg | 20 |
Beta-karoten (beta-carotene) |
18µg | 450c |
Vitamin D (vitamin D) |
0,0µg | 50 |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,0alfa-TE | 400e |
Tiamin (thiamin) |
0,040mg | 450c |
Riboflavin (riboflavin) |
0,010mg | 450c |
Niacin (niacin, preformed) |
0,20mg | 450c |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,15mg | 450c |
Folat (folate, total) |
16µg | 450c |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,0µg | 50 |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
10mg | 450c |
Kalsium (calcium) |
50mg | 450c |
Jern (iron, total) |
1,2mg | 450c |
Natrium (sodium) |
590mg | 450c |
Kalium (potassium) |
180mg | 450c |
Magnesium (magnesium) |
10mg | 450c |
Sink (zinc) |
0,30mg | 450c |
Selen (selenium) |
0,0µg | 60a |
Kopper (copper) |
0,050mg | 450c |
Fosfor (phosphorus) |
23mg | 450c |
Jod (iodine) |
0,70µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0271
- Vegetable pickle (US CFR)
- A0827
- Vegetable product (EUROFIR)
- B1406
- Cabbage
- C0151
- Head (plant)
- E0100
- Divided into pieces, thickness <0.3 cm.
- F0014
- Fully heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0151
- Spice or herb added
- H0158
- Sucrose added
- J0123
- Sterilized by heat
- K0030
- Packed in slightly sweetened water or juice
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
- Z0220
- Not drained
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 60a
- Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 100
- Data levert av industrien 1992-2000, uspesifisert grunnlag.
- 135
- Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
- 136
- Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
- 300
- Nordnes T og Offergaard E. Næringsinnholdet i frukt, bær og grønnsaker. Forskning og forsøk i landbruket, 1958.
- 302
- Statens institutt for forbruksforskning. Analysedata av grønnsaker. Internt notat, 1973.
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 400e
- Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09. Nettversjon, http://www7.slv.se/SokNaringsinnehall
- 450c
- Public Health England og Institute of food research (2015). McCance and Widdowson`s The Composition of Foods, Seventh summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.