Søk i matvaretabellen:

Spinat, fryst, rå

Alle matvarer » Poteter, grønnsaker, frukt og bær » Grønnsaker » Grønnsaker, rå og fryst

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
94g 602
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
89kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
21kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
0,60g 400d
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,10g 400d
C12:0
(fatty acids)
0,0g 460g
C14:0
(fatty acids)
0,0g 460g
C16:0
(fatty acids)
0,041g 460g
C18:0
(fatty acids)
0,0g 460g
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,0g 400d
C16:1 sum
(fatty acids)
0,0g 460g
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,0g 460g
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,30g 400d
C18:2n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C18:3n-3
(fatty acids)
0,082g 460g
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 460g
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,082g 73f
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,0g 74f
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 20
Karbohydrat
(carbohydrate)
0,70g 80
Stivelse
(starch, total)
0,10g 602
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,60g 602
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
2,0g 602
Protein
(protein, total)
2,3g 602
Salt
(salt)
0,045g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
240RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 20
Beta-karoten
(beta-carotene)
2900µg 602
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 50
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
1,2alfa-TE 602
Tiamin
(thiamin)
0,040mg 602
Riboflavin
(riboflavin)
0,10mg 602
Niacin
(niacin, preformed)
0,23mg 602
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,10mg 602
Folat
(folate, total)
95µg 602
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 50
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
12mg 602
Kalsium
(calcium)
120mg 602
Jern
(iron, total)
0,83mg 602
Natrium
(sodium)
18mg 602
Kalium
(potassium)
230mg 602
Magnesium
(magnesium)
32mg 602
Sink
(zinc)
0,77mg 602
Selen
(selenium)
0,10µg 420a
Kopper
(copper)
0,12mg 602
Fosfor
(phosphorus)
33mg 602
Jod
(iodine)
2,5µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0152
Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0826
Vegetable (excluding potato) (EUROFIR)
B1420
Spinach
C0200
Leaf
E0151
Solid
F0018
Partially heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0003
No treatment applied
J0136
Preserved by freezing
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
400d
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2014.01.03. Nettversjon, www.slv.se
420a
Danmarks Fødevareforskning. Fødevaredatabanken, versjon 7.01 (2009). Nettversjon, http://www.foodcomp.dk/v7/fvdb_default.asp
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
602
Pearson, M., Engman, J., Rundberg, B., von Malmborg, A., Wretling, S., Öhrvik V. Grönsaker och rotfrukter – analys av näringsämnen [Rapport 10-2013]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2013. Nettversjon, http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2013/2013_livsmedelsverket_10_gronsaker_och_rotfrukter_analys_av_naringsamnen.pdf

Søk i matvaretabellen: