Sjampinjong, norsk, rå
Alle matvarer » Poteter, grønnsaker, frukt og bær » Grønnsaker » Grønnsaker, rå og fryst
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
89% | 420a |
Vann (water (moisture)) |
90g | 202 |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
92kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
22kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
0,30g | 202 |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
0,040g | 400e |
C12:0 (fatty acids) |
0,0g | 460g |
C14:0 (fatty acids) |
0,0g | 460g |
C16:0 (fatty acids) |
0,057g | 460g |
C18:0 (fatty acids) |
0,014g | 460g |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 50 |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,0g | 400e |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,0g | 460g |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,0g | 460g |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,14g | 400e |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,23g | 460g |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 460g |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 460g |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0g | 460g |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 460g |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,0g | 460g |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0g | 460g |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0g | 460g |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0g | 460g |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,0g | 73f |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,23g | 74f |
Kolesterol (cholesterol) |
0,0mg | 20 |
Karbohydrat (carbohydrate) |
0,30g | 202 |
Stivelse (starch, total) |
0,10g | 202 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,20g | 202 |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 50 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
1,8g | 202 |
Protein (protein, total) |
3,6g | 202 |
Salt (salt) |
0,010g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
0,0RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
0,0µg | 202 |
Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 202 |
Vitamin D (vitamin D) |
0,0µg | 50 |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,35alfa-TE | 202 |
Tiamin (thiamin) |
0,12mg | 202 |
Riboflavin (riboflavin) |
0,0mg | 202 |
Niacin (niacin, preformed) |
3,8mg | 202 |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,050mg | 202 |
Folat (folate, total) |
16µg | 202 |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,0µg | 50 |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 202 |
Kalsium (calcium) |
0,0mg | 202 |
Jern (iron, total) |
0,40mg | 202 |
Natrium (sodium) |
4,0mg | 202 |
Kalium (potassium) |
520mg | 202 |
Magnesium (magnesium) |
11mg | 202 |
Sink (zinc) |
0,70mg | 202 |
Selen (selenium) |
3,0µg | 400e |
Kopper (copper) |
0,49mg | 202 |
Fosfor (phosphorus) |
150mg | 202 |
Jod (iodine) |
1,0µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0152
- Vegetable or vegetable product (US CFR)
- A0826
- Vegetable (excluding potato) (EUROFIR)
- B1467
- Mushroom
- C0296
- Fruiting body
- E0150
- Whole, natural shape
- F0003
- Not heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0003
- No treatment applied
- J0001
- Preservation method not known
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
- R0316
- Norway
Referanser
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 73f
- Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
- 74f
- Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 202
- Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1994. Grønnsaker og bær. Internt notat.
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 400e
- Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09. Nettversjon, http://www7.slv.se/SokNaringsinnehall
- 420a
- Danmarks Fødevareforskning. Fødevaredatabanken, versjon 7.01 (2009). Nettversjon, http://www.foodcomp.dk/v7/fvdb_default.asp
- 460g
- U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl