Søk i matvaretabellen:

Rosenkål, norsk, rå

Alle matvarer » Poteter, grønnsaker, frukt og bær » Grønnsaker » Grønnsaker, rå og fryst

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
80% 420a
Vann
(water (moisture))
82g 202
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
220kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
53kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
0,60g 202
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,050g 400e
C12:0
(fatty acids)
0,0g 460g
C14:0
(fatty acids)
0,0g 460g
C16:0
(fatty acids)
0,11g 460g
C18:0
(fatty acids)
0,0063g 460g
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,010g 400e
C16:1 sum
(fatty acids)
0,0042g 460g
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,040g 460g
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,18g 400e
C18:2n-6
(fatty acids)
0,095g 460g
C18:3n-3
(fatty acids)
0,21g 460g
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0011g 460g
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 460g
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,21g 73f
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,095g 74f
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 50
Karbohydrat
(carbohydrate)
4,4g 80
Stivelse
(starch, total)
0,50g 202
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
3,9g 202
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
4,6g 202
Protein
(protein, total)
5,1g 202
Salt
(salt)
0,0075g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
18RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 202
Beta-karoten
(beta-carotene)
220µg 420c
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 50
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,33alfa-TE 202
Tiamin
(thiamin)
0,11mg 202
Riboflavin
(riboflavin)
0,070mg 202
Niacin
(niacin, preformed)
0,60mg 202
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,14mg 202
Folat
(folate, total)
160µg 202
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 50
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
110mg 202
Kalsium
(calcium)
38mg 202
Jern
(iron, total)
1,3mg 202
Natrium
(sodium)
3,0mg 202
Kalium
(potassium)
560mg 202
Magnesium
(magnesium)
25mg 202
Sink
(zinc)
0,30mg 202
Selen
(selenium)
0,0µg 60a
Kopper
(copper)
0,060mg 202
Fosfor
(phosphorus)
100mg 202
Jod
(iodine)
0,70µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0152
Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0826
Vegetable (excluding potato) (EUROFIR)
B1611
Brussels sprout
C0151
Head (plant)
E0150
Whole, natural shape
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0003
No treatment applied
J0001
Preservation method not known
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification
R0316
Norway

Referanser

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
202
Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1994. Grønnsaker og bær. Internt notat.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
400e
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09. Nettversjon, http://www7.slv.se/SokNaringsinnehall
420a
Danmarks Fødevareforskning. Fødevaredatabanken, versjon 7.01 (2009). Nettversjon, http://www.foodcomp.dk/v7/fvdb_default.asp
420c
Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 1. (2015). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl

Søk i matvaretabellen: