Søk i matvaretabellen:

Persille, norsk, rå

Alle matvarer » Poteter, grønnsaker, frukt og bær » Grønnsaker » Grønnsaker, rå og fryst

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
66% 420c
Vann
(water (moisture))
85g 202
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
130kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
32kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
0,40g 202
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,040g 400e
C12:0
(fatty acids)
0,0g 460g
C14:0
(fatty acids)
0,0044g 460g
C16:0
(fatty acids)
0,046g 460g
C18:0
(fatty acids)
0,021g 460g
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,010g 400e
C16:1 sum
(fatty acids)
0,0044g 460g
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,16g 460g
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,20g 400e
C18:2n-6
(fatty acids)
0,063g 460g
C18:3n-3
(fatty acids)
0,0044g 460g
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 460g
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,0040g 73f
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,063g 74f
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 20
Karbohydrat
(carbohydrate)
1,6g 20
Stivelse
(starch, total)
0,0g 60a
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
1,6g 202
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
5,0g 202
Protein
(protein, total)
3,1g 202
Salt
(salt)
0,075g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
470RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 202
Beta-karoten
(beta-carotene)
5600µg 400e
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 50
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
2,6alfa-TE 202
Tiamin
(thiamin)
0,070mg 202
Riboflavin
(riboflavin)
0,11mg 202
Niacin
(niacin, preformed)
0,80mg 202
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,11mg 202
Folat
(folate, total)
78µg 202
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 50
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
110mg 202
Kalsium
(calcium)
160mg 202
Jern
(iron, total)
2,5mg 202
Natrium
(sodium)
30mg 202
Kalium
(potassium)
840mg 202
Magnesium
(magnesium)
35mg 202
Sink
(zinc)
0,90mg 202
Selen
(selenium)
0,0µg 60a
Kopper
(copper)
0,10mg 202
Fosfor
(phosphorus)
98mg 202
Jod
(iodine)
4,5µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0152
Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0857
Herb or spice (EUROFIR)
B1550
Parsley
C0144
Plant above surface, excluding fruit and seed
E0150
Whole, natural shape
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0003
No treatment applied
J0001
Preservation method not known
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification
R0316
Norway

Referanser

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
202
Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1994. Grønnsaker og bær. Internt notat.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
400e
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09. Nettversjon, http://www7.slv.se/SokNaringsinnehall
420c
Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 1. (2015). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl

Søk i matvaretabellen: