Søk i matvaretabellen:

Pastinakk, rå

Alle matvarer » Poteter, grønnsaker, frukt og bær » Grønnsaker » Grønnsaker, rå og fryst

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
80% 420a
Vann
(water (moisture))
80g 602
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
270kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
65kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
0,60g 400d
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,10g 400d
C12:0
(fatty acids)
0,0g 460g
C14:0
(fatty acids)
0,0072g 460g
C16:0
(fatty acids)
0,072g 460g
C18:0
(fatty acids)
0,033g 460g
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,0g 400d
C16:1 sum
(fatty acids)
0,0072g 460g
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,24g 460g
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,40g 400d
C18:2n-6
(fatty acids)
0,098g 460g
C18:3n-3
(fatty acids)
0,0072g 460g
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 460g
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,0070g 73f
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,098g 74f
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 20
Karbohydrat
(carbohydrate)
11g 80
Stivelse
(starch, total)
5,2g 602
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
6,0g 602
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
3,8g 602
Protein
(protein, total)
1,7g 602
Salt
(salt)
0,0075g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
0,17RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 20
Beta-karoten
(beta-carotene)
2,0µg 602
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 50
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,74alfa-TE 602
Tiamin
(thiamin)
0,090mg 602
Riboflavin
(riboflavin)
0,060mg 602
Niacin
(niacin, preformed)
2,2mg 602
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,090mg 602
Folat
(folate, total)
78µg 602
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 50
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
17mg 602
Kalsium
(calcium)
33mg 602
Jern
(iron, total)
0,39mg 602
Natrium
(sodium)
3,0mg 602
Kalium
(potassium)
400mg 602
Magnesium
(magnesium)
18mg 602
Sink
(zinc)
0,48mg 602
Selen
(selenium)
2,0µg 450a
Kopper
(copper)
0,11mg 602
Fosfor
(phosphorus)
56mg 602
Jod
(iodine)
0,28µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0152
Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0826
Vegetable (excluding potato) (EUROFIR)
B1483
Parsnip
C0240
Root, tuber or bulb, without peel
E0150
Whole, natural shape
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0003
No treatment applied
J0001
Preservation method not known
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
400d
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2014.01.03. Nettversjon, www.slv.se
420a
Danmarks Fødevareforskning. Fødevaredatabanken, versjon 7.01 (2009). Nettversjon, http://www.foodcomp.dk/v7/fvdb_default.asp
450a
Food Standards Agency (2002). McCance and Widdowson’s The Composition of Foods, Sixth summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
602
Pearson, M., Engman, J., Rundberg, B., von Malmborg, A., Wretling, S., Öhrvik V. Grönsaker och rotfrukter – analys av näringsämnen [Rapport 10-2013]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2013. Nettversjon, http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2013/2013_livsmedelsverket_10_gronsaker_och_rotfrukter_analys_av_naringsamnen.pdf

Søk i matvaretabellen: