Søk i matvaretabellen:

Løk, gul/rød, norsk, rå

Alle matvarer » Poteter, grønnsaker, frukt og bær » Grønnsaker » Grønnsaker, rå og fryst

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
93% 283
Vann
(water (moisture))
88g 283
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
140kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
32kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
0,10g 283
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,010g 283
C12:0
(fatty acids)
0,0g 460g
C14:0
(fatty acids)
0,0040g 460g
C16:0
(fatty acids)
0,034g 460g
C18:0
(fatty acids)
0,0040g 460g
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,010g 283
C16:1 sum
(fatty acids)
0,0g 460g
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,013g 460g
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,020g 283
C18:2n-6
(fatty acids)
0,013g 460g
C18:3n-3
(fatty acids)
0,0040g 460g
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 460g
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,0040g 73f
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,013g 74f
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 50
Karbohydrat
(carbohydrate)
5,7g 80
Stivelse
(starch, total)
0,0g 60a
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
5,7g 283
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
2,0g 283
Protein
(protein, total)
1,1g 283
Salt
(salt)
0,0050g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
0,0RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 283
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 283
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 50
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,19alfa-TE 283
Tiamin
(thiamin)
0,050mg 283
Riboflavin
(riboflavin)
0,020mg 283
Niacin
(niacin, preformed)
0,20mg 283
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,080mg 283
Folat
(folate, total)
18µg 283
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 50
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
6,0mg 283
Kalsium
(calcium)
21mg 283
Jern
(iron, total)
0,40mg 283
Natrium
(sodium)
2,0mg 283
Kalium
(potassium)
200mg 283
Magnesium
(magnesium)
11mg 283
Sink
(zinc)
0,20mg 283
Selen
(selenium)
0,0µg 60a
Kopper
(copper)
0,050mg 283
Fosfor
(phosphorus)
38mg 283
Jod
(iodine)
2,6µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0152
Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0826
Vegetable (excluding potato) (EUROFIR)
B1300
Onion
C0240
Root, tuber or bulb, without peel
E0150
Whole, natural shape
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0003
No treatment applied
J0001
Preservation method not known
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification
R0316
Norway

Referanser

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
283
Verdi beregnet fra referanse 201 (1993) og 203 (1995).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl

Søk i matvaretabellen: