Søk i matvaretabellen:

Brokkoli, norsk, rå

Alle matvarer » Poteter, grønnsaker, frukt og bær » Grønnsaker » Grønnsaker, rå og fryst

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
86% 202
Vann
(water (moisture))
90g 284
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
120kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
28kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
0,30g 202
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,060g 450b
C12:0
(fatty acids)
0,0g 460g
C14:0
(fatty acids)
0,0010g 460g
C16:0
(fatty acids)
0,029g 460g
C18:0
(fatty acids)
0,0060g 460g
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,030g 450b
C16:1 sum
(fatty acids)
0,0g 460g
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,010g 460g
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,15g 450b
C18:2n-6
(fatty acids)
0,017g 460g
C18:3n-3
(fatty acids)
0,021g 460g
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 460g
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,021g 73f
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,017g 74f
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 50
Karbohydrat
(carbohydrate)
1,9g 80
Stivelse
(starch, total)
0,0072g 284
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
1,9g 284
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
2,7g 284
Protein
(protein, total)
3,2g 202
Salt
(salt)
0,028g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
30RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 50
Beta-karoten
(beta-carotene)
360µg 30
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 50
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,54alfa-TE 284
Tiamin
(thiamin)
0,040mg 202
Riboflavin
(riboflavin)
0,060mg 202
Niacin
(niacin, preformed)
0,50mg 202
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,060mg 202
Folat
(folate, total)
67µg 284
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 50
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
70mg 284
Kalsium
(calcium)
44mg 284
Jern
(iron, total)
0,62mg 284
Natrium
(sodium)
11mg 202
Kalium
(potassium)
400mg 284
Magnesium
(magnesium)
21mg 284
Sink
(zinc)
0,50mg 202
Selen
(selenium)
0,0µg 60a
Kopper
(copper)
0,060mg 202
Fosfor
(phosphorus)
77mg 202
Jod
(iodine)
0,55µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0152
Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0826
Vegetable (excluding potato) (EUROFIR)
B1443
Broccoli
C0144
Plant above surface, excluding fruit and seed
E0151
Solid
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0001
Treatment applied not known
J0001
Preservation method not known
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification
R0316
Norway

Referanser

30
Verdien er beregnet fra lignende matvare.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
202
Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1994. Grønnsaker og bær. Internt notat.
284
Verdi beregnet fra referanse 202 (1994) og 208 (2001-2002).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
450b
Omregnet verdi fra referanse 450a: Food Standards Agency (2002). McCance and Widdowson’s The Composition of Foods, Sixth summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl

Søk i matvaretabellen: