Søk i matvaretabellen:

Blomkål, norsk, rå

Alle matvarer » Poteter, grønnsaker, frukt og bær » Grønnsaker » Grønnsaker, rå og fryst

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
74% 201
Vann
(water (moisture))
92g 201
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
97kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
23kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
0,20g 201
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,050g 201
C12:0
(fatty acids)
0,0g 460g
C14:0
(fatty acids)
0,0g 460g
C16:0
(fatty acids)
0,093g 460g
C18:0
(fatty acids)
0,0090g 460g
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,020g 201
C16:1 sum
(fatty acids)
0,0030g 460g
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,027g 460g
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,10g 201
C18:2n-6
(fatty acids)
0,013g 460g
C18:3n-3
(fatty acids)
0,015g 460g
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 460g
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,015g 73f
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,013g 74f
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 20
Karbohydrat
(carbohydrate)
2,3g 80
Stivelse
(starch, total)
0,0g 60a
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
2,3g 201
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
2,3g 201
Protein
(protein, total)
1,9g 201
Salt
(salt)
0,020g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
4,2RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 201
Beta-karoten
(beta-carotene)
50µg 30
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 50
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,27alfa-TE 201
Tiamin
(thiamin)
0,080mg 201
Riboflavin
(riboflavin)
0,040mg 201
Niacin
(niacin, preformed)
0,40mg 201
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,090mg 201
Folat
(folate, total)
57µg 201
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 50
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
58mg 201
Kalsium
(calcium)
21mg 201
Jern
(iron, total)
0,40mg 201
Natrium
(sodium)
8,0mg 201
Kalium
(potassium)
360mg 201
Magnesium
(magnesium)
14mg 201
Sink
(zinc)
0,30mg 201
Selen
(selenium)
0,0µg 60a
Kopper
(copper)
0,040mg 201
Fosfor
(phosphorus)
54mg 201
Jod
(iodine)
0,73µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0152
Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0826
Vegetable (excluding potato) (EUROFIR)
B1094
Cauliflower
C0237
Floret or flower
E0151
Solid
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0003
No treatment applied
J0001
Preservation method not known
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification
R0316
Norway

Referanser

20
Vurdert verdi.
30
Verdien er beregnet fra lignende matvare.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
201
Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1993. Frukt og grønnsaker. Internt notat.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl

Søk i matvaretabellen: