Potetskruer, potetringer
Alle matvarer » Diverse retter, produkter og ingredienser » Snacks
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
3,0g | 420c |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
2100kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
490kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
25g | 420c |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
10g | 420c |
C12:0 (fatty acids) |
0,0g | 420c |
C14:0 (fatty acids) |
0,25g | 420c |
C16:0 (fatty acids) |
8,8g | 420c |
C18:0 (fatty acids) |
1,1g | 420c |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 420c |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
9,8g | 420c |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,0g | 20 |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
9,8g | 420c |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
2,6g | 420c |
C18:2n-6 (fatty acids) |
2,5g | 420c |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,12g | 420c |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 420c |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0g | 420c |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 420c |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,0g | 420c |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0g | 420c |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0g | 420c |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0g | 420c |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,12g | 420c |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
2,5g | 420c |
Kolesterol (cholesterol) |
0,0mg | 20 |
Karbohydrat (carbohydrate) |
60g | 80 |
Stivelse (starch, total) |
60g | 20 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,0g | 20 |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 50 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
3,0g | 420c |
Protein (protein, total) |
4,6g | 420c |
Salt (salt) |
3,3g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
0,0RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
0,0µg | 20 |
Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 20 |
Vitamin D (vitamin D) |
0,0µg | 20 |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,10alfa-TE | 20 |
Tiamin (thiamin) |
0,25mg | 420c |
Riboflavin (riboflavin) |
0,082mg | 420c |
Niacin (niacin, preformed) |
2,8mg | 420c |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,33mg | 420c |
Folat (folate, total) |
69µg | 420c |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,0µg | 50 |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
10mg | 100 |
Kalsium (calcium) |
31mg | 420c |
Jern (iron, total) |
1,4mg | 420c |
Natrium (sodium) |
1300mg | 122 |
Kalium (potassium) |
630mg | 420c |
Magnesium (magnesium) |
36mg | 420c |
Sink (zinc) |
0,69mg | 420c |
Selen (selenium) |
0,80µg | 420c |
Kopper (copper) |
0,18mg | 420c |
Fosfor (phosphorus) |
130mg | 420c |
Jod (iodine) |
2,0µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0228
- Snack food (US CFR)
- A0868
- Savoury snack (EUROFIR)
- B1218
- Potato
- C0240
- Root, tuber or bulb, without peel
- E0140
- Whole, shape achieved by forming, thickness 0.3-1.5 cm.
- F0014
- Fully heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0146
- Starch added
- H0151
- Spice or herb added
- H0263
- Vegetable fat or oil added
- J0001
- Preservation method not known
- K0003
- No packing medium used
- M0197
- Bag, sack or pouch
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
- Z0112
- Food industry prepared
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 100
- Data levert av industrien 1992-2000, uspesifisert grunnlag.
- 122
- Produktinformasjon, verdi hentet fra næringsdeklarasjon/produsentenes nettside, 2015.
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 420c
- Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 1. (2015). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk