Søk i matvaretabellen:

Potet, hermetisk, avrent

Alle matvarer » Poteter, grønnsaker, frukt og bær » Poteter

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
84g 420a
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
240kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
57kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
0,20g 420a
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,10g 420a
C12:0
(fatty acids)
0,0047g 460g
C14:0
(fatty acids)
0,0g 460g
C16:0
(fatty acids)
0,022g 460g
C18:0
(fatty acids)
0,0047g 460g
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,0g 420a
C16:1 sum
(fatty acids)
0,0014g 460g
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,0014g 460g
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,10g 420a
C18:2n-6
(fatty acids)
0,045g 460g
C18:3n-3
(fatty acids)
0,014g 460g
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 460g
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,014g 73f
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,045g 74f
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 20
Karbohydrat
(carbohydrate)
11g 420a
Stivelse
(starch, total)
8,3g 30
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
2,7g 30
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 20
Kostfiber
(fibre, total dietary)
2,3g 420a
Protein
(protein, total)
1,4g 420a
Salt
(salt)
0,55g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
0,0RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 420a
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 420a
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 420a
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,10alfa-TE 30
Tiamin
(thiamin)
0,068mg 420a
Riboflavin
(riboflavin)
0,013mg 420a
Niacin
(niacin, preformed)
0,92mg 420a
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,19mg 420a
Folat
(folate, total)
6,0µg 420a
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 50
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
5,1mg 420a
Kalsium
(calcium)
50mg 420a
Jern
(iron, total)
1,3mg 420a
Natrium
(sodium)
220mg 420a
Kalium
(potassium)
230mg 420a
Magnesium
(magnesium)
14mg 420a
Sink
(zinc)
0,28mg 420a
Selen
(selenium)
0,0µg 20
Kopper
(copper)
0,057mg 420a
Fosfor
(phosphorus)
30mg 420a
Jod
(iodine)
1,0µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0152
Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0829
Starchy root or potato (EUROFIR)
B1218
Potato
C0240
Root, tuber or bulb, without peel
E0151
Solid
F0014
Fully heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0001
Treatment applied not known
J0123
Sterilized by heat
K0001
Packing medium not known
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
20
Vurdert verdi.
30
Verdien er beregnet fra lignende matvare.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
420a
Danmarks Fødevareforskning. Fødevaredatabanken, versjon 7.01 (2009). Nettversjon, http://www.foodcomp.dk/v7/fvdb_default.asp
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl

Søk i matvaretabellen: