Søk i matvaretabellen:

Potet, lagringspotet, rå

Alle matvarer » Poteter, grønnsaker, frukt og bær » Poteter

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
82% 306
Vann
(water (moisture))
76g 135
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
340kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
80kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
0,10g 135
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,0g 135
C12:0
(fatty acids)
0,0042g 460g
C14:0
(fatty acids)
0,0014g 460g
C16:0
(fatty acids)
0,023g 460g
C18:0
(fatty acids)
0,0056g 460g
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 135
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,0g 135
C16:1 sum
(fatty acids)
0,0014g 460g
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,0014g 460g
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,10g 135
C18:2n-6
(fatty acids)
0,045g 460g
C18:3n-3
(fatty acids)
0,014g 460g
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 460g
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,014g 73f
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,045g 74f
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 135
Karbohydrat
(carbohydrate)
17g 80
Stivelse
(starch, total)
15g 135
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
1,7g 135
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 135
Kostfiber
(fibre, total dietary)
1,6g 135
Protein
(protein, total)
1,9g 135
Salt
(salt)
0,0050g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
0,0RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 135
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 135
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 135
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,10alfa-TE 135
Tiamin
(thiamin)
0,070mg 135
Riboflavin
(riboflavin)
0,030mg 135
Niacin
(niacin, preformed)
1,9mg 135
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,16mg 135
Folat
(folate, total)
22µg 135
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 135
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
13mg 135
Kalsium
(calcium)
9,0mg 135
Jern
(iron, total)
0,70mg 135
Natrium
(sodium)
2,0mg 135
Kalium
(potassium)
520mg 135
Magnesium
(magnesium)
34mg 135
Sink
(zinc)
0,30mg 135
Selen
(selenium)
0,0µg 135
Kopper
(copper)
0,12mg 135
Fosfor
(phosphorus)
59mg 135
Jod
(iodine)
1,0µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0152
Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0829
Starchy root or potato (EUROFIR)
B1218
Potato
C0240
Root, tuber or bulb, without peel
E0150
Whole, natural shape
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0003
No treatment applied
J0001
Preservation method not known
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
135
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
306
Blaker B, Jørgensen K, Rimestad AH og Solvang A. Poteter, grønnsaker, frukt og bær – stykkvekt, volumvekt og spiselig del. Matvett nr. 3, 1989.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl

Søk i matvaretabellen: