Søk i matvaretabellen:

Potet, høstpotet, rå

Alle matvarer » Poteter, grønnsaker, frukt og bær » Poteter

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
82% 306
Vann
(water (moisture))
78g 201
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
310kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
72kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
0,10g 201
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,020g 201
C12:0
(fatty acids)
0,0030g 460g
C14:0
(fatty acids)
0,0010g 460g
C16:0
(fatty acids)
0,016g 460g
C18:0
(fatty acids)
0,0040g 460g
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,0g 201
C16:1 sum
(fatty acids)
0,0010g 460g
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,0010g 460g
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,030g 201
C18:2n-6
(fatty acids)
0,032g 460g
C18:3n-3
(fatty acids)
0,010g 460g
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 460g
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,010g 73f
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,032g 74f
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 50
Karbohydrat
(carbohydrate)
15g 80
Stivelse
(starch, total)
12g 201
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
2,9g 201
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
1,6g 201
Protein
(protein, total)
1,7g 201
Salt
(salt)
0,0025g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
0,0RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 20
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 201
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 20
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,22alfa-TE 201
Tiamin
(thiamin)
0,080mg 201
Riboflavin
(riboflavin)
0,020mg 201
Niacin
(niacin, preformed)
1,3mg 201
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,12mg 201
Folat
(folate, total)
15µg 201
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 50
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
13mg 201
Kalsium
(calcium)
6,0mg 201
Jern
(iron, total)
0,70mg 201
Natrium
(sodium)
1,0mg 201
Kalium
(potassium)
480mg 201
Magnesium
(magnesium)
23mg 201
Sink
(zinc)
0,30mg 201
Selen
(selenium)
0,0µg 20
Kopper
(copper)
0,10mg 201
Fosfor
(phosphorus)
58mg 201
Jod
(iodine)
1,0µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0152
Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0829
Starchy root or potato (EUROFIR)
B1218
Potato
C0240
Root, tuber or bulb, without peel
E0150
Whole, natural shape
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0003
No treatment applied
J0001
Preservation method not known
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
201
Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1993. Frukt og grønnsaker. Internt notat.
306
Blaker B, Jørgensen K, Rimestad AH og Solvang A. Poteter, grønnsaker, frukt og bær – stykkvekt, volumvekt og spiselig del. Matvett nr. 3, 1989.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl

Søk i matvaretabellen: