Brød, grovt (50-75 %), kjøpt, Pågen kjernesunt brød
Alle matvarer » Korn- og bakevarer, frø og nøtter » Brødvarer, industribakt
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
39g | 225a |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
970kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
230kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
2,7g | 225a |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
0,27g | 225a |
C12:0 (fatty acids) |
0,0g | 60a |
C14:0 (fatty acids) |
0,0g | 60a |
C16:0 (fatty acids) |
0,22g | 225a |
C18:0 (fatty acids) |
0,030g | 225a |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 60a |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
1,1g | 225a |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,0050g | 225a |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
1,0g | 225a |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
1,0g | 225a |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,82g | 225a |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,18g | 224a |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 60a |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0g | 60a |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 60a |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,0g | 60a |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0g | 60a |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0g | 60a |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0g | 60a |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,18g | 225a |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,82g | 225a |
Kolesterol (cholesterol) |
0,0mg | 60a |
Karbohydrat (carbohydrate) |
38g | 80 |
Stivelse (starch, total) |
35g | 225a |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
3,1g | 225a |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 10 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
5,6g | 225a |
Protein (protein, total) |
10g | 225a |
Salt (salt) |
1,2g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
0,0RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
0,0µg | 20 |
Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 60a |
Vitamin D (vitamin D) |
0,0µg | 20 |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,56alfa-TE | 225a |
Tiamin (thiamin) |
0,17mg | 225a |
Riboflavin (riboflavin) |
0,090mg | 225a |
Niacin (niacin, preformed) |
1,5mg | 225a |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,092mg | 225a |
Folat (folate, total) |
19µg | 225a |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,0µg | 20 |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 20 |
Kalsium (calcium) |
20mg | 225a |
Jern (iron, total) |
1,6mg | 225a |
Natrium (sodium) |
460mg | 225a |
Kalium (potassium) |
230mg | 225a |
Magnesium (magnesium) |
53mg | 225a |
Sink (zinc) |
1,3mg | 225a |
Selen (selenium) |
2,9µg | 225a |
Kopper (copper) |
0,20mg | 225a |
Fosfor (phosphorus) |
170mg | 225a |
Jod (iodine) |
1,0µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0178
- Bread (US CFR)
- A0818
- Leavened bread (EUROFIR)
- B1312
- Wheat
- C0208
- Seed, skin removed, germ removed (endosperm)
- E0151
- Solid
- F0014
- Fully heat-treated
- G0005
- Baked or roasted
- H0148
- Water added
- H0152
- Grain added
- H0263
- Vegetable fat or oil added
- H0753
- Yeast added
- J0001
- Preservation method not known
- K0003
- No packing medium used
- M0197
- Bag, sack or pouch
- N0036
- Plastic
- P0024
- Human consumer, no age specification
- Z0112
- Food industry prepared
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 10
- Manglende verdi, ukjent innhold.
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 60a
- Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 224a
- Mattilsynet. Analyseprosjekt 2016-2017. Egg og kylling. Publisert rapport (2017): "Analyse av egg og kylling. Næringsstoff- og miljøgiftanalyser". https://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/produksjon_av_mat/egg_og_eggprodukter/rapport_naeringsstoffer_og_miljogifter_i_egg_og_kylling_2016.25605/binary/Rapport:%20N%C3%A6ringsstoffer%20og%20milj%C3%B8gifter%20i%20egg%20og%20kylli ng,%202016
- 225a
- Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Kornvarer. Publisert rapport (2018): «Næringstoff og tungmetaller, akrylamid og mykotoksin i brød, knekkebrød og frokostblandinger». http://www.matportalen.no/matvaregrupper/tema/kornvarer/article50556.ece/BINARY/Rapport%202017:%20Analyse%20av%20metaller%20akrylamid%20og%20mykotoksin%20i%20br%C3%B8d%20knekkebr%C3%B8d%20og%20frokostblandinger
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.