Søk i matvaretabellen:

Amaranth, tørr

Alle matvarer » Korn- og bakevarer, frø og nøtter » Nøtter, mandler og frø

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
11g 460g
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
1500kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
370kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
7,0g 460g
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
1,5g 460g
C12:0
(fatty acids)
0,0g 460g
C14:0
(fatty acids)
0,011g 460g
C16:0
(fatty acids)
1,2g 460g
C18:0
(fatty acids)
0,22g 460g
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 20
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
1,7g 460g
C16:1 sum
(fatty acids)
0,0g 460g
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
1,7g 460g
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
2,8g 460g
C18:2n-6
(fatty acids)
2,7g 460g
C18:3n-3
(fatty acids)
0,042g 460g
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 460g
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,042g 460g
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
2,7g 460g
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 20
Karbohydrat
(carbohydrate)
59g 80
Stivelse
(starch, total)
57g 460g
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
1,7g 460g
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 20
Kostfiber
(fibre, total dietary)
6,7g 460g
Protein
(protein, total)
14g 460g
Salt
(salt)
0,010g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 20
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
0,083RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 20
Beta-karoten
(beta-carotene)
1,0µg 460g
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 20
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
1,2alfa-TE 460g
Tiamin
(thiamin)
0,12mg 460g
Riboflavin
(riboflavin)
0,20mg 460g
Niacin
(niacin, preformed)
0,92mg 460g
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,59mg 460g
Folat
(folate, total)
82µg 460g
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 20
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
4,2mg 460g
Kalsium
(calcium)
160mg 460g
Jern
(iron, total)
7,6mg 460g
Natrium
(sodium)
4,0mg 460g
Kalium
(potassium)
510mg 460g
Magnesium
(magnesium)
250mg 460g
Sink
(zinc)
2,9mg 460g
Selen
(selenium)
19µg 460g
Kopper
(copper)
0,53mg 460g
Fosfor
(phosphorus)
560mg 460g
Jod
(iodine)
0,0µg 10

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0125
Grain or starch product (US CFR)
A0814
Rice or other grain (EUROFIR)
B1717
Amaranth
C0133
Seed, skin present, germ present
E0150
Whole, natural shape
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0138
Water removed
J0116
Dehydrated or dried
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl

Søk i matvaretabellen: