Søk i matvaretabellen:

Havreflak, Havreflakes

Alle matvarer » Korn- og bakevarer, frø og nøtter » Kornblanding, frokostkorn

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
5,0g 20
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
1700kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
390kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
6,0g 107a
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
1,1g 107a
C12:0
(fatty acids)
0,0g 210
C14:0
(fatty acids)
0,0091g 210
C16:0
(fatty acids)
0,90g 210
C18:0
(fatty acids)
0,10g 210
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 134
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
2,1g 107a
C16:1 sum
(fatty acids)
0,0091g 210
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
2,4g 210
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
2,6g 107a
C18:2n-6
(fatty acids)
2,3g 210
C18:3n-3
(fatty acids)
0,073g 210
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 210
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 210
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 210
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 210
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 210
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 210
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 210
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,073g 73m
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
2,3g 74m
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 50
Karbohydrat
(carbohydrate)
68g 80
Stivelse
(starch, total)
56g 20
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
12g 107a
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
11g 134
Kostfiber
(fibre, total dietary)
9,0g 107a
Protein
(protein, total)
12g 107a
Salt
(salt)
1,0g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
0,0RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 50
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 134
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 50
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,84alfa-TE 134
Tiamin
(thiamin)
0,32mg 134
Riboflavin
(riboflavin)
0,070mg 134
Niacin
(niacin, preformed)
0,60mg 134
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,22mg 134
Folat
(folate, total)
27µg 134
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 50
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
1,0mg 134
Kalsium
(calcium)
41mg 134
Jern
(iron, total)
4,8mg 107a
Natrium
(sodium)
400mg 107a
Kalium
(potassium)
360mg 134
Magnesium
(magnesium)
120mg 107a
Sink
(zinc)
2,9mg 107a
Selen
(selenium)
1,0µg 134
Kopper
(copper)
0,32mg 134
Fosfor
(phosphorus)
360mg 107a
Jod
(iodine)
2,0µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0258
Breakfast cereal (US CFR)
A0816
Breakfast cereal (EUROFIR)
B1219
Oat
C0133
Seed, skin present, germ present
E0104
Whole and pieces
F0014
Fully heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0138
Water removed
J0116
Dehydrated or dried
K0003
No packing medium used
M0156
Paperboard container
N0036
Plastic
P0024
Human consumer, no age specification
Z0112
Food industry prepared

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73m
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 210: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2004. Bakervarer, kjeks, frokostblandinger og matolje. Internt notat.
74m
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 210: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2004. Bakervarer, kjeks, frokostblandinger og matolje. Internt notat.
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
107a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2014, uspesifisert grunnlag.
134
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2014).
210
Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2004. Bakervarer, kjeks, frokostblandinger og matolje. Internt notat.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Søk i matvaretabellen: