Kalv, stek, rå
Alle matvarer » Fjørfe og kjøtt » Storfe, kalv » Storfe, kalv, rå
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
79% | 20 |
Vann (water (moisture)) |
75g | 20 |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
450kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
110kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
2,4g | 20 |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
1,1g | 71 |
C12:0 (fatty acids) |
0,0g | 319 |
C14:0 (fatty acids) |
0,057g | 319 |
C16:0 (fatty acids) |
0,57g | 319 |
C18:0 (fatty acids) |
0,39g | 319 |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,036g | 71 |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,90g | 71 |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,063g | 319 |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,79g | 319 |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,097g | 71 |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,050g | 319 |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,014g | 319 |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 319 |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0030g | 319 |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 319 |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,010g | 319 |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0025g | 319 |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0057g | 319 |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0g | 319 |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,032g | 73q |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,063g | 74q |
Kolesterol (cholesterol) |
38mg | 30 |
Karbohydrat (carbohydrate) |
0,0g | 80 |
Stivelse (starch, total) |
0,0g | 20 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,0g | 50 |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 50 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 50 |
Protein (protein, total) |
21g | 20 |
Salt (salt) |
0,14g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
1,4RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
1,4µg | 30 |
Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 20 |
Vitamin D (vitamin D) |
0,037µg | 71 |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,15alfa-TE | 20 |
Tiamin (thiamin) |
0,11mg | 20 |
Riboflavin (riboflavin) |
0,22mg | 20 |
Niacin (niacin, preformed) |
5,4mg | 20 |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,40mg | 400a |
Folat (folate, total) |
5,0µg | 400a |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
1,3µg | 400a |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 50 |
Kalsium (calcium) |
13mg | 400a |
Jern (iron, total) |
2,2mg | 400a |
Natrium (sodium) |
55mg | 20 |
Kalium (potassium) |
460mg | 400a |
Magnesium (magnesium) |
20mg | 400a |
Sink (zinc) |
3,4mg | 400a |
Selen (selenium) |
6,0µg | 400a |
Kopper (copper) |
0,11mg | 460b |
Fosfor (phosphorus) |
270mg | 400a |
Jod (iodine) |
1,8µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0150
- Meat or meat product (from mammal) (US CFR)
- A0794
- Red meat (EUROFIR)
- B1349
- Calf
- C0268
- Skeletal meat part, without bone, without skin
- E0151
- Solid
- F0003
- Not heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0001
- Treatment applied not known
- J0142
- Preserved by chilling or freezing
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
Referanser
- 20
- Vurdert verdi.
- 30
- Verdien er beregnet fra lignende matvare.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 71
- Beregnet ut fra prosentvis innhold av fett i lignende matvare.
- 73q
- Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 319: Opplysningskontoret for kjøtt. Analyseprosjekt 2009-2010. Analyser av lam og storfekjøtt. Intern rapport.
- 74q
- Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 319: Opplysningskontoret for kjøtt. Analyseprosjekt 2009-2010. Analyser av lam og storfekjøtt. Intern rapport.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 319
- Opplysningskontoret for kjøtt. Analyseprosjekt 2009-2010. Analyser av lam og storfekjøtt. Intern rapport.
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 400a
- Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2008.05.05. Nettversjon, www.slv.se.
- 460b
- US Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA Nutrient Database for Standard Reference, versjon 23 (2010). Nettversjon, http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/search/