Søk i matvaretabellen:

Brød, ekstra grovt (75-100 %), kjøpt, Grovt og godt havrebrød

Alle matvarer » Korn- og bakevarer, frø og nøtter » Brødvarer, industribakt

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
39g 225a
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
970kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
230kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
2,4g 225a
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,38g 225a
C12:0
(fatty acids)
0,0g 60a
C14:0
(fatty acids)
0,0050g 225a
C16:0
(fatty acids)
0,28g 225a
C18:0
(fatty acids)
0,091g 225a
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 60a
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,63g 225a
C16:1 sum
(fatty acids)
0,0030g 225a
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,61g 225a
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,86g 225a
C18:2n-6
(fatty acids)
0,81g 225a
C18:3n-3
(fatty acids)
0,048g 225a
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 60a
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 60a
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 60a
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 60a
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 60a
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 60a
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 60a
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,048g 225a
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,81g 225a
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 60a
Karbohydrat
(carbohydrate)
39g 80
Stivelse
(starch, total)
36g 225a
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
2,9g 225a
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 10
Kostfiber
(fibre, total dietary)
4,4g 225a
Protein
(protein, total)
11g 225a
Salt
(salt)
1,2g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 60a
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
0,0RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 50
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 60a
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 50
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,51alfa-TE 225a
Tiamin
(thiamin)
0,24mg 225a
Riboflavin
(riboflavin)
0,090mg 225a
Niacin
(niacin, preformed)
1,5mg 225a
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,057mg 225a
Folat
(folate, total)
25µg 225a
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 50
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 10
Kalsium
(calcium)
48mg 225a
Jern
(iron, total)
1,8mg 225a
Natrium
(sodium)
480mg 225a
Kalium
(potassium)
220mg 225a
Magnesium
(magnesium)
56mg 225a
Sink
(zinc)
1,4mg 225a
Selen
(selenium)
2,0µg 225a
Kopper
(copper)
0,19mg 225a
Fosfor
(phosphorus)
190mg 225a
Jod
(iodine)
2,7µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0178
Bread (US CFR)
A0818
Leavened bread (EUROFIR)
B1312
Wheat
C0208
Seed, skin removed, germ removed (endosperm)
E0151
Solid
F0014
Fully heat-treated
G0005
Baked or roasted
H0148
Water added
H0152
Grain added
H0263
Vegetable fat or oil added
H0753
Yeast added
J0001
Preservation method not known
K0003
No packing medium used
M0120
Paper bag, sack or pouch
N0039
Paper or paperboard
P0024
Human consumer, no age specification
Z0112
Food industry prepared

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
225a
Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Kornvarer. Publisert rapport (2018): «Næringstoff og tungmetaller, akrylamid og mykotoksin i brød, knekkebrød og frokostblandinger». http://www.matportalen.no/matvaregrupper/tema/kornvarer/article50556.ece/BINARY/Rapport%202017:%20Analyse%20av%20metaller%20akrylamid%20og%20mykotoksin%20i%20br%C3%B8d%20knekkebr%C3%B8d%20og%20frokostblandinger
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Søk i matvaretabellen: