Søk i matvaretabellen:

Brød, grovt (50-75 %), kjøpt, Speltbrød

Alle matvarer » Korn- og bakevarer, frø og nøtter » Brødvarer, industribakt

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
38g 136
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
1100kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
270kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
8,1g 136
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,79g 136
C12:0
(fatty acids)
0,0g 136
C14:0
(fatty acids)
0,0039g 136
C16:0
(fatty acids)
0,49g 136
C18:0
(fatty acids)
0,19g 136
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 136
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
3,2g 136
C16:1 sum
(fatty acids)
0,038g 136
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
3,2g 136
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
3,3g 136
C18:2n-6
(fatty acids)
2,9g 136
C18:3n-3
(fatty acids)
0,24g 136
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 136
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 136
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 136
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 136
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0013g 136
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 136
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 136
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,24g 136
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
2,9g 136
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 136
Karbohydrat
(carbohydrate)
35g 80
Stivelse
(starch, total)
29g 136
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
1,9g 136
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
1,0g 136
Kostfiber
(fibre, total dietary)
5,7g 136
Protein
(protein, total)
11g 136
Salt
(salt)
1,0g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
0,25RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 136
Beta-karoten
(beta-carotene)
3,0µg 136
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 136
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
4,0alfa-TE 136
Tiamin
(thiamin)
0,48mg 136
Riboflavin
(riboflavin)
0,15mg 136
Niacin
(niacin, preformed)
2,0mg 136
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,20mg 87b
Folat
(folate, total)
71µg 87b
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 136
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 136
Kalsium
(calcium)
28mg 136
Jern
(iron, total)
2,0mg 136
Natrium
(sodium)
400mg 136
Kalium
(potassium)
220mg 136
Magnesium
(magnesium)
66mg 136
Sink
(zinc)
1,5mg 136
Selen
(selenium)
8,0µg 136
Kopper
(copper)
0,28mg 136
Fosfor
(phosphorus)
220mg 136
Jod
(iodine)
1,4µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0178
Bread (US CFR)
A0818
Leavened bread (EUROFIR)
B1312
Wheat
C0208
Seed, skin removed, germ removed (endosperm)
E0151
Solid
F0014
Fully heat-treated
G0005
Baked or roasted
H0148
Water added
H0152
Grain added
H0263
Vegetable fat or oil added
H0753
Yeast added
J0001
Preservation method not known
K0003
No packing medium used
M0120
Paper bag, sack or pouch
N0039
Paper or paperboard
P0024
Human consumer, no age specification
Z0112
Food industry prepared

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
87b
Beregnet ut fra estimert vitamintap (tiamin, riboflavin, niacin, vitamin B6, folat, vitamin B12) ved varmebehandling. http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/om_matvaregruppene_i_matvaretabellen
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Søk i matvaretabellen: