Søk i matvaretabellen:

Brød, grovt (50-75 %), kjøpt, Skibrød

Alle matvarer » Korn- og bakevarer, frø og nøtter » Brødvarer, industribakt

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
36g 106c
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
990kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
230kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
2,0g 106a
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,60g 106a
C12:0
(fatty acids)
0,012g 136
C14:0
(fatty acids)
0,0054g 136
C16:0
(fatty acids)
0,20g 136
C18:0
(fatty acids)
0,033g 136
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 106c
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,20g 106a
C16:1 sum
(fatty acids)
0,011g 136
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,29g 136
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,60g 106a
C18:2n-6
(fatty acids)
0,77g 136
C18:3n-3
(fatty acids)
0,060g 136
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 136
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 136
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 136
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 136
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 136
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 136
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 136
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,061g 135
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,77g 135
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 106c
Karbohydrat
(carbohydrate)
42g 80
Stivelse
(starch, total)
40g 106a
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
1,9g 106a
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,20g 106c
Kostfiber
(fibre, total dietary)
5,7g 106a
Protein
(protein, total)
9,6g 106a
Salt
(salt)
1,2g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
1,1RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
1,0µg 106c
Beta-karoten
(beta-carotene)
1,0µg 106c
Vitamin D
(vitamin D)
0,010µg 106c
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,62alfa-TE 106c
Tiamin
(thiamin)
0,25mg 87b
Riboflavin
(riboflavin)
0,070mg 106c
Niacin
(niacin, preformed)
2,9mg 106c
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,080mg 87b
Folat
(folate, total)
27µg 87b
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 106c
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 106c
Kalsium
(calcium)
25mg 106c
Jern
(iron, total)
2,1mg 106c
Natrium
(sodium)
460mg 106a
Kalium
(potassium)
220mg 106c
Magnesium
(magnesium)
56mg 106c
Sink
(zinc)
1,5mg 106c
Selen
(selenium)
6,0µg 106c
Kopper
(copper)
0,20mg 106c
Fosfor
(phosphorus)
190mg 106c
Jod
(iodine)
1,4µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0178
Bread (US CFR)
A0818
Leavened bread (EUROFIR)
B1312
Wheat
C0208
Seed, skin removed, germ removed (endosperm)
E0151
Solid
F0014
Fully heat-treated
G0005
Baked or roasted
H0148
Water added
H0152
Grain added
H0263
Vegetable fat or oil added
H0753
Yeast added
J0001
Preservation method not known
K0003
No packing medium used
M0120
Paper bag, sack or pouch
N0039
Paper or paperboard
P0024
Human consumer, no age specification
Z0112
Food industry prepared

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
87b
Beregnet ut fra estimert vitamintap (tiamin, riboflavin, niacin, vitamin B6, folat, vitamin B12) ved varmebehandling. http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/om_matvaregruppene_i_matvaretabellen
106a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2013, uspesifisert grunnlag.
106c
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2013, beregnet verdi fra industrioppskrift.
135
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Søk i matvaretabellen: