Søk i matvaretabellen:

Hval, kjøtt, rå

Alle matvarer » Fjørfe og kjøtt » Diverse kjøttprodukter » Diverse kjøtt, farse, innmat, rå

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
73g 440a
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
510kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
120kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
2,1g 440a
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,45g 440a
C12:0
(fatty acids)
0,0046g 460f
C14:0
(fatty acids)
0,083g 460f
C16:0
(fatty acids)
0,24g 460f
C18:0
(fatty acids)
0,069g 460f
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,010g 440a
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,82g 440a
C16:1 sum
(fatty acids)
0,56g 460f
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,68g 460f
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,46g 440a
C18:2n-6
(fatty acids)
0,014g 460f
C18:3n-3
(fatty acids)
0,0093g 460f
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 460f
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 460f
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 460f
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 460f
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,019g 460f
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,014g 460f
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,028g 460f
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,069g 73f
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,019g 74f
Kolesterol
(cholesterol)
57mg 440a
Karbohydrat
(carbohydrate)
0,0g 50
Stivelse
(starch, total)
0,0g 50
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,0g 50
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 50
Protein
(protein, total)
25g 440a
Salt
(salt)
0,15g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
90RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
90µg 440a
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 440a
Vitamin D
(vitamin D)
3,8µg 440a
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,30alfa-TE 440a
Tiamin
(thiamin)
0,10mg 440a
Riboflavin
(riboflavin)
0,22mg 440a
Niacin
(niacin, preformed)
1,8mg 440a
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,046mg 30
Folat
(folate, total)
4,0µg 30
Vitamin B12
(vitamin B12)
2,6µg 30
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 440a
Kalsium
(calcium)
4,3mg 440a
Jern
(iron, total)
6,8mg 440a
Natrium
(sodium)
60mg 440a
Kalium
(potassium)
220mg 440a
Magnesium
(magnesium)
28mg 440a
Sink
(zinc)
1,1mg 440a
Selen
(selenium)
21µg 440a
Kopper
(copper)
0,066mg 440a
Fosfor
(phosphorus)
240mg 440a
Jod
(iodine)
35µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0150
Meat or meat product (from mammal) (US CFR)
A0794
Red meat (EUROFIR)
B1343
Whale
C0268
Skeletal meat part, without bone, without skin
E0151
Solid
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0003
No treatment applied
J0142
Preserved by chilling or freezing
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
30
Verdien er beregnet fra lignende matvare.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
440a
The Icelandic Food Composition Database, ISGEM (2009). Nettversjon, http://www.matis.is/ISGEM/en/search/
460f
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 27 (2014). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl

Søk i matvaretabellen: