Pinnekjøtt, råvare
Alle matvarer » Fjørfe og kjøtt » Lam, får » Lam, får, rå
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
77% | 20 |
Vann (water (moisture)) |
31g | 20 |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
1900kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
450kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
37g | 103b |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
17g | 71 |
C12:0 (fatty acids) |
0,11g | 319 |
C14:0 (fatty acids) |
1,4g | 319 |
C16:0 (fatty acids) |
7,3g | 319 |
C18:0 (fatty acids) |
6,5g | 319 |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
1,8g | 71 |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
12g | 71 |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,63g | 319 |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
12g | 319 |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
1,1g | 71 |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,89g | 319 |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,49g | 319 |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 319 |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0g | 319 |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 319 |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,20g | 319 |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,11g | 319 |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,14g | 319 |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,068g | 319 |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
1,1g | 73q |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
1,1g | 74q |
Kolesterol (cholesterol) |
110mg | 71 |
Karbohydrat (carbohydrate) |
0,0g | 50 |
Stivelse (starch, total) |
0,0g | 50 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,0g | 50 |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 50 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 50 |
Protein (protein, total) |
30g | 103b |
Salt (salt) |
3,7g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
17RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
17µg | 103b |
Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 20 |
Vitamin D (vitamin D) |
0,0µg | 60a |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,61alfa-TE | 103b |
Tiamin (thiamin) |
0,14mg | 103b |
Riboflavin (riboflavin) |
0,28mg | 103b |
Niacin (niacin, preformed) |
8,8mg | 103b |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,0mg | 10 |
Folat (folate, total) |
0,0µg | 10 |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,0µg | 10 |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 50 |
Kalsium (calcium) |
16mg | 103b |
Jern (iron, total) |
2,4mg | 103b |
Natrium (sodium) |
1500mg | 20 |
Kalium (potassium) |
500mg | 103b |
Magnesium (magnesium) |
32mg | 103b |
Sink (zinc) |
5,0mg | 103b |
Selen (selenium) |
5,0µg | 103b |
Kopper (copper) |
0,10mg | 103b |
Fosfor (phosphorus) |
260mg | 103b |
Jod (iodine) |
3,2µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0279
- Cured meat (US CFR)
- A0794
- Red meat (EUROFIR)
- B1669
- Lamb
- C0269
- Skeletal meat part, without bone and skin, with separable fat
- E0152
- Divided into pieces
- F0003
- Not heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0172
- Smoked or smoke-flavored
- H0253
- Cured or aged
- J0103
- Preserved by salting
- J0116
- Dehydrated or dried
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
- Z0023
- Rib (meat cut)
Referanser
- 10
- Manglende verdi, ukjent innhold.
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 60a
- Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 71
- Beregnet ut fra prosentvis innhold av fett i lignende matvare.
- 73q
- Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 319: Opplysningskontoret for kjøtt. Analyseprosjekt 2009-2010. Analyser av lam og storfekjøtt. Intern rapport.
- 74q
- Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 319: Opplysningskontoret for kjøtt. Analyseprosjekt 2009-2010. Analyser av lam og storfekjøtt. Intern rapport.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 103b
- Data levert av industrien til Matvaretabellen 2006 eller tidligere, beregnet verdi fra industrioppskrift.
- 319
- Opplysningskontoret for kjøtt. Analyseprosjekt 2009-2010. Analyser av lam og storfekjøtt. Intern rapport.
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.