Yoghurt, frukt, 0,1 % fett, lett, Yoplait
Alle matvarer » Melk og melkeprodukter » Yoghurt
Næringsinnhold
| Næringstoff | Verdi | Ref |
|---|---|---|
| Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
| Vann (water (moisture)) |
85g | 450a |
| Kilojoule (energy, total metabolisable) |
220kJ | 61a |
| Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
52kcal | 61b |
| Fett (fat, total (total lipid)) |
0,10g | 104d |
| Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
0,065g | 72 |
| C12:0 (fatty acids) |
0,0035g | 109c |
| C14:0 (fatty acids) |
0,011g | 109c |
| C16:0 (fatty acids) |
0,028g | 109c |
| C18:0 (fatty acids) |
0,011g | 109c |
| Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0030g | 72 |
| Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,023g | 72 |
| C16:1 sum (fatty acids) |
0,0014g | 109c |
| C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,022g | 109c |
| Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,0020g | 72 |
| C18:2n-6 (fatty acids) |
0,0017g | 109c |
| C18:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 109c |
| C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 109c |
| C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0g | 109c |
| C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 109c |
| C20:4n-6 (fatty acids) |
0,0g | 109c |
| C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0g | 109c |
| C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0g | 109c |
| C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0g | 109c |
| Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,0010g | 109c |
| Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,0020g | 109c |
| Kolesterol (cholesterol) |
0,0mg | 400e |
| Karbohydrat (carbohydrate) |
8,9g | 80 |
| Stivelse (starch, total) |
0,0g | 50 |
| Mono- og disakkarider (sugars, total) |
8,9g | 104d |
| Sukker, tilsatt (sugar, added) |
3,0g | 104a |
| Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 450b |
| Protein (protein, total) |
3,9g | 104d |
| Salt (salt) |
0,11g | 83 |
| Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
| Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
2,3RAE | 85 |
| Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
2,0µg | 460b |
| Beta-karoten (beta-carotene) |
4,0µg | 460b |
| Vitamin D (vitamin D) |
0,0µg | 86 |
| Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,030alfa-TE | 450a |
| Tiamin (thiamin) |
1,1mg | 460b |
| Riboflavin (riboflavin) |
0,29mg | 450a |
| Niacin (niacin, preformed) |
0,10mg | 450a |
| Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,070mg | 450a |
| Folat (folate, total) |
8,0µg | 450a |
| Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,20µg | 450b |
| Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
1,0mg | 450a |
| Kalsium (calcium) |
120mg | 104d |
| Jern (iron, total) |
0,10mg | 450a |
| Natrium (sodium) |
45mg | 104d |
| Kalium (potassium) |
180mg | 450a |
| Magnesium (magnesium) |
13mg | 450a |
| Sink (zinc) |
0,40mg | 450a |
| Selen (selenium) |
1,0µg | 450b |
| Kopper (copper) |
0,0mg | 450b |
| Fosfor (phosphorus) |
110mg | 450a |
| Jod (iodine) |
13µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0101
- Cultured milk product (US CFR)
- A0783
- Fermented milk product (EUROFIR)
- B1201
- Cow
- C0235
- Milk
- E0110
- Semiliquid with solid pieces
- F0003
- Not heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0101
- Lactic acid fermented
- H0108
- Nonnutritive sweetener added
- H0147
- Fruit added
- H0165
- Gelatin added
- H0168
- Fructose added
- H0248
- Fat fully removed
- J0131
- Preserved by chilling
- J0151
- Ingredient preserved by heat treatment
- K0003
- No packing medium used
- M0187
- Plastic container, rigid or semirigid, plastic lid
- N0022
- Polystyrene
- P0040
- Reduced fat food
- Z0112
- Food industry prepared
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 72
- Melkefettsyrer beregnet ut fra spesifikke faktorer (fra intern standard fettsyrefordeling) multiplisert med total fettsyremengde (fettinnhold x fettsyrefaktor 0,945).
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 86
- Beregnet ut fra faktor 0,005 µg vitamin D/g fett i kremfløte.
- 104a
- Data levert av industrien til Matvaretabellen 2011, uspesifisert grunnlag.
- 104d
- Data levert av industrien til Matvaretabellen 2011, gjennomsnitt fra flere produkter.
- 109c
- Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 400e
- Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09. Nettversjon, http://www7.slv.se/SokNaringsinnehall
- 450a
- Food Standards Agency (2002). McCance and Widdowson’s The Composition of Foods, Sixth summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
- 450b
- Omregnet verdi fra referanse 450a: Food Standards Agency (2002). McCance and Widdowson’s The Composition of Foods, Sixth summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
- 460b
- US Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA Nutrient Database for Standard Reference, versjon 23 (2010). Nettversjon, http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/search/