Søk i matvaretabellen:

Ris, villris, kokt

Alle matvarer » Korn- og bakevarer, frø og nøtter » Gryn, ris, pasta » Gryn, ris, pasta, tilberedt

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
68g 136
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
520kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
120kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
0,38g 136
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,069g 136
C12:0
(fatty acids)
0,0g 460g
C14:0
(fatty acids)
0,0g 460g
C16:0
(fatty acids)
0,029g 460g
C18:0
(fatty acids)
0,0022g 460g
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 20
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,069g 136
C16:1 sum
(fatty acids)
0,0g 460g
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,032g 460g
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,24g 136
C18:2n-6
(fatty acids)
0,076g 460g
C18:3n-3
(fatty acids)
0,061g 460g
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 460g
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,061g 73f
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,076g 74f
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 136
Karbohydrat
(carbohydrate)
24g 80
Stivelse
(starch, total)
23g 136
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,86g 136
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 20
Kostfiber
(fibre, total dietary)
2,1g 136
Protein
(protein, total)
4,8g 136
Salt
(salt)
0,0060g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 20
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
0,32RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 20
Beta-karoten
(beta-carotene)
3,8µg 136
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 20
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,28alfa-TE 136
Tiamin
(thiamin)
0,041mg 136
Riboflavin
(riboflavin)
0,090mg 136
Niacin
(niacin, preformed)
2,3mg 136
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,13mg 136
Folat
(folate, total)
33µg 136
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 20
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 20
Kalsium
(calcium)
7,2mg 136
Jern
(iron, total)
0,69mg 136
Natrium
(sodium)
2,4mg 136
Kalium
(potassium)
150mg 136
Magnesium
(magnesium)
61mg 136
Sink
(zinc)
2,1mg 136
Selen
(selenium)
1,0µg 136
Kopper
(copper)
0,18mg 136
Fosfor
(phosphorus)
150mg 136
Jod
(iodine)
0,72µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0125
Grain or starch product (US CFR)
A0814
Rice or other grain (EUROFIR)
B1375
Wild rice
C0133
Seed, skin present, germ present
E0150
Whole, natural shape
F0014
Fully heat-treated
G0014
Boiled
H0259
Rehydrated
J0001
Preservation method not known
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
20
Vurdert verdi.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl

Søk i matvaretabellen: