Søk i matvaretabellen:

Ris, Jasmin, kokt

Alle matvarer » Korn- og bakevarer, frø og nøtter » Gryn, ris, pasta » Gryn, ris, pasta, tilberedt

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
69g 132
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
530kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
120kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
0,24g 132
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,070g 132
C12:0
(fatty acids)
0,0g 460g
C14:0
(fatty acids)
0,0021g 460g
C16:0
(fatty acids)
0,086g 460g
C18:0
(fatty acids)
0,0064g 460g
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 132
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,070g 132
C16:1 sum
(fatty acids)
0,0011g 460g
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,11g 460g
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,070g 132
C18:2n-6
(fatty acids)
0,078g 460g
C18:3n-3
(fatty acids)
0,017g 460g
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 460g
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,017g 73f
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,078g 74f
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 132
Karbohydrat
(carbohydrate)
28g 80
Stivelse
(starch, total)
28g 132
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,056g 132
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 132
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 132
Protein
(protein, total)
2,6g 132
Salt
(salt)
0,38g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
0,0RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 132
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 132
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 132
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,0alfa-TE 132
Tiamin
(thiamin)
0,016mg 132
Riboflavin
(riboflavin)
0,017mg 132
Niacin
(niacin, preformed)
0,25mg 132
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,26mg 132
Folat
(folate, total)
4,0µg 132
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 132
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 132
Kalsium
(calcium)
0,0mg 132
Jern
(iron, total)
0,0mg 132
Natrium
(sodium)
150mg 132
Kalium
(potassium)
19mg 132
Magnesium
(magnesium)
3,3mg 132
Sink
(zinc)
0,54mg 132
Selen
(selenium)
0,0µg 132
Kopper
(copper)
0,040mg 132
Fosfor
(phosphorus)
24mg 132
Jod
(iodine)
0,72µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0125
Grain or starch product (US CFR)
A0814
Rice or other grain (EUROFIR)
B1322
Rice
C0208
Seed, skin removed, germ removed (endosperm)
E0150
Whole, natural shape
F0014
Fully heat-treated
G0014
Boiled
H0259
Rehydrated
J0001
Preservation method not known
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
132
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl

Søk i matvaretabellen: