Søk i matvaretabellen:

Ris, hurtigris, 1 % salt, kokt

Alle matvarer » Korn- og bakevarer, frø og nøtter » Gryn, ris, pasta » Gryn, ris, pasta, tilberedt

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
78g 132
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
370kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
87kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
0,050g 132
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,014g 132
C12:0
(fatty acids)
0,0g 136
C14:0
(fatty acids)
0,0g 136
C16:0
(fatty acids)
0,0g 136
C18:0
(fatty acids)
0,0g 136
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 132
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,014g 132
C16:1 sum
(fatty acids)
0,0g 136
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,0g 136
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,014g 132
C18:2n-6
(fatty acids)
0,0g 136
C18:3n-3
(fatty acids)
0,0g 136
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 136
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 136
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 136
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 136
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 136
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 136
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 136
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,0g 135
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,0g 135
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 132
Karbohydrat
(carbohydrate)
20g 80
Stivelse
(starch, total)
20g 132
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,028g 132
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 132
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,38g 132
Protein
(protein, total)
2,0g 132
Salt
(salt)
0,17g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
0,0RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 132
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 132
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 132
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,0alfa-TE 132
Tiamin
(thiamin)
0,013mg 132
Riboflavin
(riboflavin)
0,0050mg 132
Niacin
(niacin, preformed)
0,20mg 132
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,086mg 132
Folat
(folate, total)
1,2µg 132
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 132
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 132
Kalsium
(calcium)
2,8mg 132
Jern
(iron, total)
0,0mg 132
Natrium
(sodium)
70mg 132
Kalium
(potassium)
12mg 132
Magnesium
(magnesium)
3,8mg 132
Sink
(zinc)
0,35mg 132
Selen
(selenium)
3,3µg 132
Kopper
(copper)
0,050mg 132
Fosfor
(phosphorus)
35mg 132
Jod
(iodine)
0,72µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0125
Grain or starch product (US CFR)
A0814
Rice or other grain (EUROFIR)
B1322
Rice
C0208
Seed, skin removed, germ removed (endosperm)
E0150
Whole, natural shape
F0014
Fully heat-treated
G0014
Boiled
H0169
Instantized
H0259
Rehydrated
H0367
Salt added
J0001
Preservation method not known
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
132
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2012).
135
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Søk i matvaretabellen: