Pasta, fersk med ost, ravioli, rå
Alle matvarer » Korn- og bakevarer, frø og nøtter » Gryn, ris, pasta » Gryn, ris, pasta, råvare
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
29g | 208 |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
1400kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
320kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
7,4g | 208 |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
3,0g | 208 |
C12:0 (fatty acids) |
0,14g | 136 |
C14:0 (fatty acids) |
0,38g | 136 |
C16:0 (fatty acids) |
1,7g | 136 |
C18:0 (fatty acids) |
0,59g | 136 |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,034g | 208 |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
2,8g | 208 |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,091g | 136 |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
2,0g | 136 |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
1,1g | 208 |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,87g | 136 |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,086g | 136 |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0016g | 136 |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0051g | 136 |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0022g | 136 |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,027g | 136 |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0032g | 136 |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0038g | 136 |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,028g | 136 |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,12g | 135 |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,91g | 135 |
Kolesterol (cholesterol) |
48mg | 208 |
Karbohydrat (carbohydrate) |
48g | 208 |
Stivelse (starch, total) |
46g | 208 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
2,0g | 208 |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 20 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
4,1g | 208 |
Protein (protein, total) |
13g | 208 |
Salt (salt) |
1,7g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
45RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
45µg | 208 |
Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 50 |
Vitamin D (vitamin D) |
0,0µg | 50 |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
1,4alfa-TE | 208 |
Tiamin (thiamin) |
0,16mg | 208 |
Riboflavin (riboflavin) |
0,090mg | 400e |
Niacin (niacin, preformed) |
1,9mg | 208 |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,11mg | 208 |
Folat (folate, total) |
20µg | 208 |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,76µg | 208 |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 50 |
Kalsium (calcium) |
130mg | 208 |
Jern (iron, total) |
1,2mg | 208 |
Natrium (sodium) |
680mg | 208 |
Kalium (potassium) |
210mg | 208 |
Magnesium (magnesium) |
37mg | 208 |
Sink (zinc) |
1,5mg | 208 |
Selen (selenium) |
30µg | 208 |
Kopper (copper) |
0,19mg | 208 |
Fosfor (phosphorus) |
240mg | 208 |
Jod (iodine) |
13µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0275
- Macaroni or noodle product (US CFR)
- A0815
- Pasta (EUROFIR)
- B1079
- Durum wheat
- C0208
- Seed, skin removed, germ removed (endosperm)
- E0140
- Whole, shape achieved by forming, thickness 0.3-1.5 cm.
- F0023
- Heat-treated, multiple components, different degrees of treatment
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0143
- Cheese added
- H0186
- Egg added
- H0207
- Filled or stuffed
- J0131
- Preserved by chilling
- K0003
- No packing medium used
- M0186
- Plastic container, flexible or film
- N0036
- Plastic
- P0024
- Human consumer, no age specification
- Z0112
- Food industry prepared
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 135
- Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
- 136
- Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
- 208
- Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2001-2002. Div. matvarer. Internt notat.
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 400e
- Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09. Nettversjon, http://www7.slv.se/SokNaringsinnehall