Sjokoladekake, med glasur, kjøpt
Alle matvarer » Korn- og bakevarer, frø og nøtter » Andre kaker o.l.
Næringsinnhold
| Næringstoff | Verdi | Ref |
|---|---|---|
| Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
| Vann (water (moisture)) |
17g | 209 |
| Kilojoule (energy, total metabolisable) |
1800kJ | 61a |
| Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
420kcal | 61b |
| Fett (fat, total (total lipid)) |
22g | 209 |
| Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
5,6g | 209 |
| C12:0 (fatty acids) |
1,3g | 209 |
| C14:0 (fatty acids) |
0,49g | 209 |
| C16:0 (fatty acids) |
2,0g | 209 |
| C18:0 (fatty acids) |
1,2g | 209 |
| Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,18g | 209 |
| Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
7,3g | 209 |
| C16:1 sum (fatty acids) |
0,051g | 209 |
| C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
7,0g | 209 |
| Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
7,3g | 209 |
| C18:2n-6 (fatty acids) |
6,4g | 209 |
| C18:3n-3 (fatty acids) |
1,1g | 209 |
| C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 209 |
| C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0g | 209 |
| C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 209 |
| C20:4n-6 (fatty acids) |
0,010g | 209 |
| C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0g | 209 |
| C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0g | 209 |
| C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0g | 209 |
| Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
1,1g | 73p |
| Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
6,4g | 74p |
| Kolesterol (cholesterol) |
46mg | 209 |
| Karbohydrat (carbohydrate) |
50g | 209 |
| Stivelse (starch, total) |
16g | 209 |
| Mono- og disakkarider (sugars, total) |
34g | 209 |
| Sukker, tilsatt (sugar, added) |
32g | 20 |
| Kostfiber (fibre, total dietary) |
2,3g | 209 |
| Protein (protein, total) |
5,0g | 209 |
| Salt (salt) |
0,87g | 83 |
| Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
| Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
11RAE | 85 |
| Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
11µg | 209 |
| Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 60a |
| Vitamin D (vitamin D) |
1,0µg | 316 |
| Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
5,4alfa-TE | 209 |
| Tiamin (thiamin) |
0,080mg | 209 |
| Riboflavin (riboflavin) |
0,080mg | 20 |
| Niacin (niacin, preformed) |
0,47mg | 209 |
| Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,10mg | 209 |
| Folat (folate, total) |
5,4µg | 209 |
| Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,23µg | 209 |
| Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 50 |
| Kalsium (calcium) |
41mg | 209 |
| Jern (iron, total) |
1,6mg | 209 |
| Natrium (sodium) |
350mg | 209 |
| Kalium (potassium) |
170mg | 209 |
| Magnesium (magnesium) |
23mg | 209 |
| Sink (zinc) |
0,50mg | 209 |
| Selen (selenium) |
0,0µg | 60a |
| Kopper (copper) |
0,18mg | 209 |
| Fosfor (phosphorus) |
110mg | 209 |
| Jod (iodine) |
6,8µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0210
- Cake (US CFR)
- A0821
- Fine bakery ware (EUROFIR)
- B1312
- Wheat
- C0208
- Seed, skin removed, germ removed (endosperm)
- E0147
- Whole, shape achieved by forming
- F0014
- Fully heat-treated
- G0005
- Baked or roasted
- H0158
- Sucrose added
- H0186
- Egg added
- H0231
- Chocolate or cocoa added
- H0263
- Vegetable fat or oil added
- H0351
- Chemical leavening agent added
- H0355
- Chocolate coated or covered
- J0100
- Preserved by adding chemicals
- K0003
- No packing medium used
- M0172
- Plastic container
- N0036
- Plastic
- P0024
- Human consumer, no age specification
- Z0112
- Food industry prepared
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 60a
- Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 73p
- Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 209: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2002-2003. Div. matvarer. Internt notat.
- 74p
- Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 209: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2002-2003. Div. matvarer. Internt notat.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 209
- Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2002-2003. Div. matvarer. Internt notat.
- 316
- Fiskeridirektoratets ernæringsinstitutt. Analysedata for norsk laks 1997-1999 og for skalldyr 1991. Interne notater.
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.