Lefse, ferdig smurt, Vestlandslefsa
Alle matvarer » Korn- og bakevarer, frø og nøtter » Søt gjærbakst, lefser, vafler o.l.
Næringsinnhold
| Næringstoff | Verdi | Ref | 
|---|---|---|
| Spiselig del (edible portion)  | 
      100% | 0 | 
| Vann (water (moisture))  | 
      30g | 210 | 
| Kilojoule (energy, total metabolisable)  | 
      1500kJ | 61a | 
| Kilokalorier (energy, total metabolisable)  | 
      350kcal | 61b | 
| Fett (fat, total (total lipid))  | 
      17g | 210 | 
| Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids)  | 
      4,0g | 210 | 
| C12:0 (fatty acids)  | 
      0,080g | 210 | 
| C14:0 (fatty acids)  | 
      0,070g | 210 | 
| C16:0 (fatty acids)  | 
      2,3g | 210 | 
| C18:0 (fatty acids)  | 
      1,5g | 210 | 
| Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans)  | 
      0,0g | 10 | 
| Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis)  | 
      5,5g | 210 | 
| C16:1 sum (fatty acids)  | 
      0,0g | 210 | 
| C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis)  | 
      3,7g | 210 | 
| Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis)  | 
      5,1g | 210 | 
| C18:2n-6 (fatty acids)  | 
      4,7g | 210 | 
| C18:3n-3 (fatty acids)  | 
      0,47g | 210 | 
| C20:3n-3 (fatty acids)  | 
      0,0g | 210 | 
| C20:3n-6 (fatty acids)  | 
      0,0g | 210 | 
| C20:4n-3 (fatty acids)  | 
      0,0g | 210 | 
| C20:4n-6 (fatty acids)  | 
      0,0g | 210 | 
| C20:5n-3 (EPA) (fatty acids)  | 
      0,0g | 210 | 
| C22:5n-3 (DPA) (fatty acids)  | 
      0,0g | 210 | 
| C22:6n-3 (DHA) (fatty acids)  | 
      0,0g | 210 | 
| Omega-3 (fatty acids, total cis n-3)  | 
      0,47g | 73m | 
| Omega-6 (fatty acids, total cis n-6)  | 
      4,7g | 74m | 
| Kolesterol (cholesterol)  | 
      0,0mg | 60a | 
| Karbohydrat (carbohydrate)  | 
      41g | 210 | 
| Stivelse (starch, total)  | 
      24g | 210 | 
| Mono- og disakkarider (sugars, total)  | 
      17g | 210 | 
| Sukker, tilsatt (sugar, added)  | 
      16g | 20 | 
| Kostfiber (fibre, total dietary)  | 
      1,9g | 210 | 
| Protein (protein, total)  | 
      5,8g | 210 | 
| Salt (salt)  | 
      0,73g | 83 | 
| Alkohol (alcohol)  | 
      0,0g | 50 | 
| Vitamin A (vitamin A; retinol equiv)  | 
      110RAE | 85 | 
| Retinol (retinol (preformed vitamin A))  | 
      110µg | 210 | 
| Beta-karoten (beta-carotene)  | 
      0,0µg | 60a | 
| Vitamin D (vitamin D)  | 
      1,7µg | 20 | 
| Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv)  | 
      2,9alfa-TE | 210 | 
| Tiamin (thiamin)  | 
      0,070mg | 210 | 
| Riboflavin (riboflavin)  | 
      0,040mg | 210 | 
| Niacin (niacin, preformed)  | 
      1,3mg | 210 | 
| Vitamin B6 (vitamin B6, total)  | 
      0,11mg | 210 | 
| Folat (folate, total)  | 
      7,6µg | 210 | 
| Vitamin B12 (vitamin B12)  | 
      0,12µg | 210 | 
| Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid))  | 
      0,0mg | 20 | 
| Kalsium (calcium)  | 
      25mg | 210 | 
| Jern (iron, total)  | 
      0,79mg | 210 | 
| Natrium (sodium)  | 
      290mg | 210 | 
| Kalium (potassium)  | 
      130mg | 210 | 
| Magnesium (magnesium)  | 
      21mg | 210 | 
| Sink (zinc)  | 
      0,32mg | 210 | 
| Selen (selenium)  | 
      2,0µg | 210 | 
| Kopper (copper)  | 
      0,38mg | 210 | 
| Fosfor (phosphorus)  | 
      72mg | 210 | 
| Jod (iodine)  | 
      0,38µg | 325 | 
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0194
 - Pancake or waffle (US CFR)
 - A0821
 - Fine bakery ware (EUROFIR)
 - B1312
 - Wheat
 - C0208
 - Seed, skin removed, germ removed (endosperm)
 - E0105
 - Whole, shape achieved by forming, thickness 1.5-7 cm.
 - F0014
 - Fully heat-treated
 - G0008
 - Griddled
 - H0151
 - Spice or herb added
 - H0158
 - Sucrose added
 - H0207
 - Filled or stuffed
 - H0272
 - Margarine added
 - H0351
 - Chemical leavening agent added
 - J0136
 - Preserved by freezing
 - K0003
 - No packing medium used
 - M0156
 - Paperboard container
 - M0172
 - Plastic container
 - N0001
 - Food contact surface not known
 - P0024
 - Human consumer, no age specification
 - Z0112
 - Food industry prepared
 
Referanser
- 0
 - Vurdert som 100 % spiselig (netto).
 - 10
 - Manglende verdi, ukjent innhold.
 - 20
 - Vurdert verdi.
 - 50
 - Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
 - 60a
 - Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
 - 61a
 - Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
 - 61b
 - Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
 - 65
 - Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
 - 73m
 - Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 210: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2004. Bakervarer, kjeks, frokostblandinger og matolje. Internt notat.
 - 74m
 - Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 210: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2004. Bakervarer, kjeks, frokostblandinger og matolje. Internt notat.
 - 83
 - Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
 - 85
 - Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
 - 210
 - Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2004. Bakervarer, kjeks, frokostblandinger og matolje. Internt notat.
 - 325
 - Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.