Ris, polert, langkornet, kokt
Alle matvarer » Korn- og bakevarer, frø og nøtter » Gryn, ris, pasta » Gryn, ris, pasta, tilberedt
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
70g | 135 |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
490kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
120kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
0,20g | 135 |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
0,070g | 135 |
C12:0 (fatty acids) |
0,0g | 136 |
C14:0 (fatty acids) |
0,0015g | 136 |
C16:0 (fatty acids) |
0,058g | 136 |
C18:0 (fatty acids) |
0,0044g | 136 |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 135 |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,070g | 135 |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,0g | 136 |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,074g | 136 |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,070g | 135 |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,053g | 136 |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,011g | 136 |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 136 |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0g | 136 |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 136 |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,0g | 136 |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0g | 136 |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0g | 136 |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0g | 136 |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,011g | 135 |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,053g | 135 |
Kolesterol (cholesterol) |
0,0mg | 135 |
Karbohydrat (carbohydrate) |
26g | 80 |
Stivelse (starch, total) |
26g | 135 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,0g | 135 |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 135 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,30g | 135 |
Protein (protein, total) |
2,7g | 135 |
Salt (salt) |
0,0g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
0,0RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
0,0µg | 135 |
Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 135 |
Vitamin D (vitamin D) |
0,0µg | 135 |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,0alfa-TE | 135 |
Tiamin (thiamin) |
0,010mg | 135 |
Riboflavin (riboflavin) |
0,020mg | 135 |
Niacin (niacin, preformed) |
0,20mg | 135 |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,19mg | 135 |
Folat (folate, total) |
3,0µg | 135 |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,0µg | 135 |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 135 |
Kalsium (calcium) |
0,0mg | 135 |
Jern (iron, total) |
0,0mg | 135 |
Natrium (sodium) |
0,0mg | 135 |
Kalium (potassium) |
18mg | 135 |
Magnesium (magnesium) |
3,0mg | 135 |
Sink (zinc) |
0,40mg | 135 |
Selen (selenium) |
0,0µg | 135 |
Kopper (copper) |
0,050mg | 135 |
Fosfor (phosphorus) |
45mg | 135 |
Jod (iodine) |
0,83µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0125
- Grain or starch product (US CFR)
- A0814
- Rice or other grain (EUROFIR)
- B1322
- Rice
- C0208
- Seed, skin removed, germ removed (endosperm)
- E0150
- Whole, natural shape
- F0014
- Fully heat-treated
- G0018
- Boiled and undrained
- H0259
- Rehydrated
- J0001
- Preservation method not known
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 135
- Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
- 136
- Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.