Søk i matvaretabellen:

Rugbrød, grovt (50-75 %), kjøpt

Alle matvarer » Korn- og bakevarer, frø og nøtter » Brødvarer, industribakt

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
36g 135
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
1100kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
260kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
2,4g 135
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,55g 135
C12:0
(fatty acids)
0,14g 136
C14:0
(fatty acids)
0,057g 136
C16:0
(fatty acids)
0,23g 136
C18:0
(fatty acids)
0,026g 136
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 135
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,49g 135
C16:1 sum
(fatty acids)
0,014g 136
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,48g 136
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,89g 135
C18:2n-6
(fatty acids)
0,73g 136
C18:3n-3
(fatty acids)
0,14g 136
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 136
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 136
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 136
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 136
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 136
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 136
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 136
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,14g 135
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,73g 135
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 135
Karbohydrat
(carbohydrate)
48g 80
Stivelse
(starch, total)
42g 135
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
6,7g 135
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
5,5g 135
Kostfiber
(fibre, total dietary)
8,3g 135
Protein
(protein, total)
6,9g 135
Salt
(salt)
0,42g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
0,083RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 135
Beta-karoten
(beta-carotene)
1,0µg 135
Vitamin D
(vitamin D)
0,11µg 135
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,76alfa-TE 135
Tiamin
(thiamin)
0,35mg 87b
Riboflavin
(riboflavin)
0,13mg 87b
Niacin
(niacin, preformed)
0,90mg 87b
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,11mg 87b
Folat
(folate, total)
39µg 87b
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 87b
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 135
Kalsium
(calcium)
16mg 135
Jern
(iron, total)
1,7mg 135
Natrium
(sodium)
170mg 135
Kalium
(potassium)
230mg 135
Magnesium
(magnesium)
46mg 135
Sink
(zinc)
1,5mg 135
Selen
(selenium)
4,0µg 135
Kopper
(copper)
0,16mg 135
Fosfor
(phosphorus)
190mg 135
Jod
(iodine)
2,4µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0178
Bread (US CFR)
A0818
Leavened bread (EUROFIR)
B1313
Rye
C0155
Seed
E0151
Solid
F0014
Fully heat-treated
G0005
Baked or roasted
H0256
Carbohydrate fermented
H0319
Wheat added
H0753
Yeast added
J0001
Preservation method not known
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
87b
Beregnet ut fra estimert vitamintap (tiamin, riboflavin, niacin, vitamin B6, folat, vitamin B12) ved varmebehandling. http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/om_matvaregruppene_i_matvaretabellen
135
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Søk i matvaretabellen: