Lam, sadel, rå
Alle matvarer » Fjørfe og kjøtt » Lam, får » Lam, får, rå
Næringsinnhold
| Næringstoff | Verdi | Ref |
|---|---|---|
| Spiselig del (edible portion) |
79% | 315 |
| Vann (water (moisture)) |
64g | 315 |
| Kilojoule (energy, total metabolisable) |
940kJ | 61a |
| Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
230kcal | 61b |
| Fett (fat, total (total lipid)) |
17g | 315 |
| Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
8,0g | 71 |
| C12:0 (fatty acids) |
0,052g | 136 |
| C14:0 (fatty acids) |
0,65g | 136 |
| C16:0 (fatty acids) |
3,4g | 136 |
| C18:0 (fatty acids) |
3,0g | 136 |
| Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,82g | 71 |
| Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
5,7g | 71 |
| C16:1 sum (fatty acids) |
0,29g | 136 |
| C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
5,5g | 136 |
| Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,65g | 71 |
| C18:2n-6 (fatty acids) |
0,41g | 136 |
| C18:3n-3 (fatty acids) |
0,23g | 136 |
| C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 136 |
| C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0g | 136 |
| C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 136 |
| C20:4n-6 (fatty acids) |
0,093g | 136 |
| C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,051g | 136 |
| C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,065g | 136 |
| C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,031g | 136 |
| Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,49g | 136 |
| Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,50g | 136 |
| Kolesterol (cholesterol) |
77mg | 71 |
| Karbohydrat (carbohydrate) |
0,0g | 50 |
| Stivelse (starch, total) |
0,0g | 50 |
| Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,0g | 50 |
| Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 50 |
| Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 50 |
| Protein (protein, total) |
18g | 315 |
| Salt (salt) |
0,16g | 83 |
| Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
| Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
7,0RAE | 85 |
| Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
7,0µg | 315 |
| Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 60a |
| Vitamin D (vitamin D) |
0,0µg | 60a |
| Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,25alfa-TE | 315 |
| Tiamin (thiamin) |
0,090mg | 315 |
| Riboflavin (riboflavin) |
0,15mg | 315 |
| Niacin (niacin, preformed) |
6,0mg | 315 |
| Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,16mg | 315 |
| Folat (folate, total) |
1,0µg | 315 |
| Vitamin B12 (vitamin B12) |
1,3µg | 315 |
| Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 50 |
| Kalsium (calcium) |
10mg | 315 |
| Jern (iron, total) |
1,8mg | 315 |
| Natrium (sodium) |
65mg | 315 |
| Kalium (potassium) |
300mg | 315 |
| Magnesium (magnesium) |
20mg | 315 |
| Sink (zinc) |
2,3mg | 315 |
| Selen (selenium) |
3,0µg | 315 |
| Kopper (copper) |
0,060mg | 315 |
| Fosfor (phosphorus) |
170mg | 315 |
| Jod (iodine) |
3,2µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0150
- Meat or meat product (from mammal) (US CFR)
- A0794
- Red meat (EUROFIR)
- B1669
- Lamb
- C0268
- Skeletal meat part, without bone, without skin
- E0151
- Solid
- F0003
- Not heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0003
- No treatment applied
- J0142
- Preserved by chilling or freezing
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
- Z0031
- Loin
Referanser
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 60a
- Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 71
- Beregnet ut fra prosentvis innhold av fett i lignende matvare.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 136
- Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
- 315
- Norsk Kjøtt. Næringsinnhold i lam, storfe og svin. Analyseprosjekt, 1995.
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.