Søk i matvaretabellen:

Lam, sadel, rå

Alle matvarer » Fjørfe og kjøtt » Lam, får » Lam, får, rå

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
79% 315
Vann
(water (moisture))
64g 315
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
940kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
230kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
17g 315
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
8,0g 71
C12:0
(fatty acids)
0,052g 136
C14:0
(fatty acids)
0,65g 136
C16:0
(fatty acids)
3,4g 136
C18:0
(fatty acids)
3,0g 136
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,82g 71
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
5,7g 71
C16:1 sum
(fatty acids)
0,29g 136
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
5,5g 136
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,65g 71
C18:2n-6
(fatty acids)
0,41g 136
C18:3n-3
(fatty acids)
0,23g 136
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 136
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 136
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 136
C20:4n-6
(fatty acids)
0,093g 136
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,051g 136
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,065g 136
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,031g 136
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,49g 136
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,50g 136
Kolesterol
(cholesterol)
77mg 71
Karbohydrat
(carbohydrate)
0,0g 50
Stivelse
(starch, total)
0,0g 50
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,0g 50
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 50
Protein
(protein, total)
18g 315
Salt
(salt)
0,16g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
7,0RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
7,0µg 315
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 60a
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 60a
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,25alfa-TE 315
Tiamin
(thiamin)
0,090mg 315
Riboflavin
(riboflavin)
0,15mg 315
Niacin
(niacin, preformed)
6,0mg 315
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,16mg 315
Folat
(folate, total)
1,0µg 315
Vitamin B12
(vitamin B12)
1,3µg 315
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 50
Kalsium
(calcium)
10mg 315
Jern
(iron, total)
1,8mg 315
Natrium
(sodium)
65mg 315
Kalium
(potassium)
300mg 315
Magnesium
(magnesium)
20mg 315
Sink
(zinc)
2,3mg 315
Selen
(selenium)
3,0µg 315
Kopper
(copper)
0,060mg 315
Fosfor
(phosphorus)
170mg 315
Jod
(iodine)
3,2µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0150
Meat or meat product (from mammal) (US CFR)
A0794
Red meat (EUROFIR)
B1669
Lamb
C0268
Skeletal meat part, without bone, without skin
E0151
Solid
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0003
No treatment applied
J0142
Preserved by chilling or freezing
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification
Z0031
Loin

Referanser

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
71
Beregnet ut fra prosentvis innhold av fett i lignende matvare.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
315
Norsk Kjøtt. Næringsinnhold i lam, storfe og svin. Analyseprosjekt, 1995.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Søk i matvaretabellen: